Svindlet narkobaroner for millardbeløp

Tidenes frekkeste kupp

Handelsplassen Incognito Markets har beslaglagt milliarder av dollar på vei fra kunder til leverandører. Nå kaller folk det for tidenes mest vågale kupp fordi ofrene er en gjeng hevngjerrige narkobaroner og våpenhandlere.

Foto: Pixabay/motparten
Tekst: Ludvig Storn
Dato: 21.03.24

Den kryptovaluta-fokuserte publikasjonen Cointelegraph.com rapporterter at Incognito Markets i skrivende stund svindler sine brukere for deres Bitcoins og Monero-innskudd. Vi snakker om tyveri av millarder av dollar. Youtube og andre sosiale medier er nå fulle av sladder om det mildt sagt oppsiktsvekkende ranet som foregår på direkten.

Skumle folk

Først stjal firmaet gangsternes penger. Nå presser de noen av verdens verste skurker for mer penger. Nå går saken viralt. Også innad i politiets cyber-crime avdelinger er dette ukens snakkis, fordi de som står bak ranet enten er veldig modige, eller fryktelig dumme og lei av livet. De som blir lurt er nemlig organisasjoner som ikke er kjent for å bruke silkehansker på folk som lurer dem.

Sement-tøfler

Alle har vi hørt om det såkalte mørke nettet, der det foregår salg av alle mulige lyssky varer og tjenester. Vi snakker om alt fra falske bankkort til stjålne vaffeloppskrifter. De aller største pengene ligger i våpen og narkotika. Derfor er ranet av disse kundene i beste fall en veldig modig handling, og i verste fall noe som vil ende svært dårlig for de som står bak. Dersom ofrene får tak i eierne av Incognito Markets er det trolig at de får stifte bekjentskap med enten pianostreng eller sement-tøfler.

Nettkriminelle

I følge den anerkjente amerikanske journalisten Brian Krebs vitner denne saken om en vill vest tilstand på nett som få trodde eksisterte. Krebs er undersøkende reporter og kjent for sin dekning av profittsøkende nettkriminelle. Han drifter også KrebsOnSecurity.com, som dekker datasikkerhet og nettkriminalitet. I følge Krebs foregår ranet av de kriminelle i skrivende stund og hvem som helst kan følge med “live” selv.

På direkten

Det som skulle bli en ny problemfri dag på jobben for narkosmuglere og våpenhandlere har nå utviklet seg til å bli det rene marerittet for gangsterne. De har i følge Krebs allerede tapt sine innskudd, - og de blir nå truet i beste sendetid med politiet dersom de ikke betaler enda mer penger til personene bak Incognito Markets.

Live show

Incognito Market sier at de planlegger å publisere 557 000 bestillinger og 862 000 kryptovaluta-transaksjons-ID i slutten av mai.

Toppen

Må ha konto

For de av leserne som fortsatt ikke henger med. Man kan gjerne sammenligne butikkene på det svarte nettet med helt vanlige nettbutikker der du og jeg handler, enten vi bestiller elektronikk fra Elkjøp eller handler mat på døren fra Foodora. Den største forskjellen ligger i betalingsløsningen. Du og jeg betaler direkte med Vipps eller Visa. På det mørke nettet oppretter du først en konto i butikken der du midlertidig kan lagre egne penger.

Bråstopp

Nesten all handel på det svarte nettet foregår i kryptovaluta. Men kundene betaler ikke direkte fra person til person i krypto. I stedet må kundene opprette en "konto" i den valgte nettbutikken, og når de kjøper og selger tjenester, overfører de penger fra sin egen konto, til leverandørens konto, som kan konvertere fortjenesten til krypto når de ønsker det. Inntil nå.

Ikke nok

Incognito Market fant ut at de rett og slett skulle stjele alle pengene på disse mellomkontoene. Firmaet bak nettbutikken stoppet rett og slett muligheten gangsterne hadde til å ta ut pengene sine igjen fra kontoene. Men Inkognito Markets nøyde seg ikke med dette. De ville ha mer.

Sladre til politiet

"Vi har samlet en liste over alle dine transaksjoner. Den vil bli overrakt til myndighetene dersom du ikke betaler." Incognito Markets sa rett ut at de hadde løyet til leverandørene om at alle transaksjonene ble "auto-kryptert" og at alle "transaksjons ID" ble automatisk slettet etter endt transaksjon. Det motsatte var tilfelle. Incognito Markets hadde møysommelig laget en liste over alle ordrene, og det er denne listen de nå truer med å overlevere til FBI og Interpol.

Kategorier

Leverandørene blir klassifisert i grupper etter hvor mye penger de hadde tjent på å selge ulovlige varer. De som bare har solgt mindre partier hasj eller levert noen falsk pass slipper unna med hundre dollar. Men desto større omfang forbrytelsene har, desto høyere er utpressingssummen.

Frist til sommeren

De største narkobaronene og våpenhandlerne blir presset for 20 000 amerikanske dollar. De har fått frist på seg til i slutten av mai. Så langt motparten har fått bragt på det rene har de fleste gangsterne allerede begynt å betale løsesummen for å bli slettet fra listen. Hvis du vil følge med på det varte nettet selv trenger du nettleseren Tor.

Hovedsiden

Adm:

@motparten.no

Kundeservice
kundeeservice@

Kontakt:

Motparten.no
Elevine Heedes vei
4839 Arendal