Skandale i Eurovision

Feil land utpekt som vinner

Ignorerte verdens største folkeavstemning

Finland fikk overlegent flest stemmer fra de millioner av mennesker som stemte. I hele 18 land ga folket våre finske venner 12 poeng og full pott. Likevel vant Sverige. fordi en liten klikk fagfolk mente den svenske sangen var bedre komponert.

Tekst: Aurelia Cotta
Foto:motparten

Mange spør seg om poenget med å ha jordklodens største folkeavstemning, - for deretter å ignorere resultatet. Det er udemokratisk, det strider mot all fornuft, og det tar selvsagt litt av glansen på noe som kunne vært en fantastisk folkefest.

Svindel

Ingen liker å bli lurt. For det var det som skjedde i Eurovision Song Contest for 2023. Da millioner av stemmer var talt opp fra mennesker i hele verden sto Finland igjen som en overlegen vinner, men resultatet ble ikke respektert.

Fagjury

En liten fagjury bestående av bare fem mennesker i hvert land overprøvet folkets røst. Fagfolkene som var mest opptatt av komposisjon og klassik etikette ga Sverige poengere de trengte og sørget derfor for at søta bror vant sammenlagt.

Avslutt

Gap

En detalj folk har bitt seg merke i er også at fagjuryene nesten ikke ga Finland poeng. Det er med andre ord et så stort gap mellom folkeviljen og fagjuryen, at mange mener vi snakker om to forskjellige konkurranser.

Protester

Folk var fly forbanna. Da det ble tydeligere og tydeligere for folk i salen at Sverige kom til å stikke av med seieren brøt det ut høylytte protester. Tilskuerne i Liverpool begynte taktfast å rope Cha-Cha-Cha navnet på det finske bidraget som alle visste var den egentlige vinneren.

Kutt ut fagjuryen!

Konklusjonen etter årets skandaløse show er entydig. Man må kutte ut hele fagjurysystemet en gang for alle. Skal man arrangere verdens største folkeavstemning bør man ha vett nok til å respekte den avgjørelse som kommer. Offisiell resultatliste

Hovedsiden

Adm:

@motparten.no

Regnskap
regnskap@

Annonser
annonser@

Redaksjon
redaksjon@

Desken
desken@

Ledelse
styret@

 

 

Kontakt:

Motparten.no
Elevine Heedes vei 2
4839 Arendal
Mobil: (47) 400 411 40
Ansvarlig redaktør
Jesper Enerstvedt
(47) 400 411 40
jesper@motparten.no