Ikke Normann?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva.

Tekst: Christer Mæland
Foto: Moscow Times

Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger, men ser vi på historien har ikke utelukkelse alltid vært linjen. Heller ikke i Norge. Problemet er en viss saueflokk-mentalitet. Når alle mener det samme er det vrient å snu.

Utelukke - Ikke tradisjon

De fleste som var for demokrati og anti-rasisme før andre verdenskrig mente det var viktig og riktig at den fargede amerikanske friidrettsutøveren James Cleveland «Jesse» Owens deltok i OL i Berlin i 1936. Fordi Hitler var ond. Tyskland angrep andre land og kulturer. Akkurat som Putin og Russland. Jesse tok fire gullmedaljer og ble lekenes store stjerne.

Under den kalde krigen da Sovjetunionen var fienden ble russerne kritisert for ikke å slippe noen ut. I dag når Putin er fienden snakker vesten om å ikke slippe noen inn. Hvorfor reagerer man så foskjellig på konflikter som har så mye til felles?.

Avslutt

Norge henger etter

Hvorfor regarer Norge av og til med å fryse ut, og andre ganger med å inkludere? Hvorfor vil ikke Norge bruke idrett positivt? Til å påvirke? Til å søke fred? I resten av Europa ser vi nå tendenser til mennesker som mener man skal la russiske idrettsutøvere slippe til.

Mathias Normann bodde i Russland før konflikten i Ukraina startet. Han har russisk kjæreste. Han har slitt for å lære seg språket. Nå blir han møtt med en kald skulder av sitt eget folk. Stikk i strid med olympiske tradisjoner. Stikk i strid med tradisjoner som å bruke Jesse Owens i Berlin. Verken Owens eller Normann er politikere. Men det er heller ikke poenget. Bare ved sin tilstedeværelse gjør de nytte for seg.

Feigt

Er det mobbing når mediene blir talerør for folk som vil utestenge Normann fra landslaget på livstid? Motparten i Norge kommer ikke til ordet selv om de mener det er kleint å se på at det bare er folk fra den ene siden som får uttale seg. Nå må motparten komme på banen og forsvare Normann. Den lille motparten mener folk ikke skal finne seg i at en ung norsk idrettsutøver blir mobbet på denne måten.

Hovedsiden

Adm:

@motparten.no

Regnskap
regnskap@

Annonser
annonser@

Redaksjon
redaksjon@

Desken
desken@

Ledelse
styret@

 

 

Kontakt:

Motparten.no
Elevine Heedes vei 2
4839 Arendal
Mobil: (47) 400 411 40
Ansvarlig redaktør
Jesper Enerstvedt
(47) 400 411 40
jesper@motparten.no