E-sykler reduserer støy

De fleste kjøper el-sykkel for å holde seg i form og fordi det er miljøvennlig. At de slipper å svette i oppoverbakkene er en bonus. Hva mange ikke vet er at de også reduserer støy.

Tekst: Aurelia Cotta
Foto: Pixabay

Mange har gått til innkjøp av e-sykkel for å hjelpe miljøet, men også fordi det er deilig med litt frisk luft. Dessuten får mankondisjon, men unngår å bli svett fordi motoren kobler inn i oppoverbakkene. Hva mange ikke tenker på er at de faktisk også hjelper til med å redusere bråk fra biltrafikken i området.

Stille

Forskning viser ikke uventet at bruk av elsykkel har en positiv innvirkning på miljøet, men det har også andre positive effekter som ikke kan måles i kroner og øre. For eksempel reduserer e-syklene støy som er til sjenanse i boligområder.

E-sykkel revolusjonen har ganske sikkert kommet for å bli, fordi batteri-teknologien går opp i takt med de elektriske bilenes popularitet. Kombinert med at egen helse og trim alltid har vært et prioritert område for folk, ser det veldig lyst ut for e-syklenes fremtid.

Økt salg

I England alene selges hundre tusen e-sykler i året. Det forteller noe om populariteten. Også i Norge har e-syklene hatt en voldsom popularitetsøkning, først og fremst i de store byene. De norske fjellene er fortsatt for bratte og bakkene er for lange til at e-syklene helt klarer å henge med i svingene.

Nederland topper

Sykkelgale nederlendere har prestert å kjøpe over fire hundre tusen e-sykler på et år. De er nå så billige at du ikke trenger en lottogevinst for å kjøpe en

Fordelen med e-sykler er at folk slipper å bli veldig slitne. Nedoverbakkene har aldri vært syklenes problem.

Avslutt

Svetten siler - ikke

El-syklene hjelper deg å tråkke når du begynner å bli sliten i oppoverbakkene. Da sparker motoren inn og redder deg fra en pinlig affære der du må gå av sykkelen og leie den opp resten av bakken. Leger, kiropraktorer og andre forståsegpåere hevder sykling er bra for knær og ledd også, og hvem vet? Det er i hverrt fall ikke skadelig.Tidligere måtte selv sporty folk skifte klær etter at de kom på jobben fordi de var svette, men dette problemet er nå altså mer eller mindre løst.

Nesten bare fordeler

E-sykler kanskje kan løse et annet viktig problem for deg også. Det økonomiske. På grunn av e-syklenes poularitet har kvalitets sykler falt kraftig i pris, og det snakkes også om å fjerne momsen. Nå er de så billige at de sammenlignet med bilen kan spare deg for tusenvis av kroner i året, samtidig som den gjør deg sporty og miljøet renere, og altså - reduserer støy.

Evig diskusjon

Så var det dette med batteriene da. Det evige samtale emne der folk aldri blir helt enige. Hvor lenge batteriet på e-sykkelen varer avhenger selvsagt av både batteritypen og hvordan du vedlikeholder den. Ved å holde batteriet tørt og lade riktig kan du selvsagt forlenge batteriets levetid, men allerede på dag en har det sine klare begrensninger.

Bra for eldre

E-sykler har endret livet til mange syke og eldre som tidliger har vært forhindret fra å kunne sykle. Mange av dem uttaler at e-syklene har endret livene deres fullstendig. Dette er mennesker som har hatt lyst til å sykle, men som har vært forhindret fra det på grunn av begrensninger satt av egen helse.

Hovedsiden

Adm:

@motparten.no

Regnskap
regnskap@

Annonser
annonser@

Redaksjon
redaksjon@

Desken
desken@

Ledelse
styret@

 

 

Kontakt:

Motparten.no
Elevine Heedes vei 2
4839 Arendal
Mobil: (47) 400 411 40
Ansvarlig redaktør
Jesper Enerstvedt
(47) 400 411 40
jesper@motparten.no