MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet gjør en stor sak ut av at Russiske medier kan bruke Normann i et politisk spill. I virkeligheten er det Dagbladet selv, som kynisk har utpekt den norske idrettsutøveren til landsforræder, bare fordi han vil spille fotball i landet han spilte fotball i lenge før Russland invaderte Ukraina.

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland.

Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviser som Komsomolskaya Pravda (Комсомольская правда) og venstrevridde (Труд). Ingen jublet for Normann. Heller ikke i det populære ukemagasinet Argumenty i Fakty(Аргументы и Факты) var det jubel å spore. Konservative Vedomosti(Ведомости) jublet ikke, og den økonomiske avisen Kommersant Коммерсантъ sparte også på superlativene. Dagbladets eneste kilde er sportsnettstedet Championat, men heller ikke sportsavisen jubler. Tvert imot. Nyheten er anonymt plassert langt nede i en artikkel, og innholdet er nøkternt og saklig. Bare fordi norske lesere ikke følger med på russiske nyheter tror Dagbladet at de kan juge til dere og tillate seg hva som helst.


Dagbladets overskrift er tulliball og konfliktskapende ønskedrøm. Her er hva Normann faktisk sa til sportsavisen:

  • «Rostov ligger nær grensen til Ukraina. Det er på grunn av dette jeg ikke ønsker å fortsette karrieren min der. Det blir tryggere i Moskva, og klubben blir større der. Jeg er selvfølgelig bekymret for at dette kan påvirke avgjørelsen til hovedtreneren for landslaget, men jeg er fortsatt den samme Matias som har vist god fotball i det siste. Jeg håper at denne oppfatningen om meg vil fortsette.»
    Normann fortjener bedre enn å bli brukt på denne måten. Og det er forstemmende at Dagbladet gjør akkurat det de selv beskylder russiske medier for.

Man ser det oftere og oftere. Til tross for at store deler av befolkningen har et annet syn, går lederne for alle politiske partier sammen med de største mediene for å legge et press på befolkningen. I virkeligheten er det mange helt vanlige mennesker som ikke er så veldig politiske, og som ønsker å stille spørsmål. Det finnes mange mennesker som mener at man bør la en fotballspiller få holde på med – fotball uansett hvor han måtte gjøre det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: