Mat og drikke – Cannabis

Bangkok får cannabis barer

Du kikker smilende på regningen, som er på under hundre kroner, for en cannabis sjokoladekake, og en Stoner Plummer. Plutselig har det blitt morsomt å spise lunsj i Bangkok.

Foto: Ludvig Enerstvedt

Thailand har det siste året avkriminalisert cannabis. I begynnelsen kunne man bare gå til legen og få resept på stoffet, men nå popper det opp restauranter og kafeer over hele landet, som serverer cannabis i både fast og flytende form.

I takt med tiden

Helsemyndighetene i Thailand er veldig klare på at stoffet ikke har noen mirakelvirkning, men sier at man i dag for eksempel har god dokumentasjon på at stoffet kan gi kreftpasienter matlysten tilbake, og at cannabis derfor er et viktig ledd i behandlingen av svært alvorlige sykdommer.

Norske myndigheter med støtte fra norske medier har vært ensidig negative til etablering av cannabis barer og liberalisering. Det er påfallende avstand mellom mediene og den generelle folkemeningen i synet på cannabis.

For eksempel er majoriteten av artiklene i Norges største avis VG negativt innstilt mot cannabis og liberalisering. Det kan se ut som avisen velger å se bort i fra positive rapporter, og heller serverer artikler som egner seg til å skremme.

Demper stress

Den nye cafeen i Bangkok bærer det enkle navnet 420 Cannabis Bar. Utseendet er beskjedent med innslag av neonlys. I følge innehaverne skal det i første omgang serveres drikker med stressdempende effekt.

I følge de tre kameratene som har startet baren, er virksomheten helt lovlig, og alle de grønne ingrediensene kommer en cannabis-autorisert gård i Nakhon Ratchasima-provinsen.

Yada Gomez, Nissin Prasara-ae og Supattana Ayatipat er selv brukere av sine egne drikker, og hevder drikkene verken skaper avhengighet, eller har noen bivirkninger.

Foto: Ludvig Enerstvedt

Billig

420 cannabis bar tilbyr hovedsakelig te til kundene, men de har mange spennende smaker. Drikkene kommer i halvlitersglass . Husets te som blir kalt «Originalen» og koster omtrent femti kroner (THB145) er naturell cannabis uten ekstra smak.

Baren har en mengde mer spenstige ting som Herbs Party og Cocoa Cha laget av kakao og cannabis. Kanskje har de tre innehaverne gått på kurs i Amsterdam, fordi baren også har navn med tydelig europeisk opphav.

Stoner Plummer er en morsom plomme soda, Highway to Green er laget av kiwi og eple soda, og Never O.D. er laget av honning og sitron. Baren har også klassisk Thai te med cannabis, basert på og melk med fire nivåer av søthet.

Munch-is

Får man munchis og lyst på noe å bite i kan man alltids bestille seg en omelett med ost og spinat, eller gå rett på cannabis sjokoladekaker eller, noe baren kanskje er alene om i verden. Cannabis is! Kanskje burde man i Norge kalle varianten cannab-is?

430 Cannabis Bar har selvsagt også gode gammeldagse space cakes i form av brownies med cannabis, til den nette sum av femti kroner.

420 Cannabis Bar ligger på Soi Premier 1 Yark 8 i Prawet-distriktet i Bangkok nær Paradise Park. Den er åpen halv elleve om morgenen til åtte om kvelden. Og de har hjem på døren service…

420 Cannabis Bar er ikke først i Thailand. Fra før har man flere i Prachinburi-provinsen som Ban Lao Ruang kafé som selger originale retter som frityrstekte marihuana-blader, pizza med toppskudd og buds.

I nærheten ligger også Chaophraya Abhaibhubejhr Hospital, et sykehus basert på tradisjonell Thai medisin. Her finner du Asias første medisinske marihuana-klinikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: