Universet – liv

Mystisk signal fra verdensrommet

WOW! Forskerne i Australia trodde ikke sine egne ører da oppdaget et sofistikert teknologisk signal fra vårt nabo-solsystem Proxima Centauri. Milliarder av kroner og år med venting har endelig gitt resultater.

Alien, Area 51, Ufo, Utenomjordisk Highway, Rachel

Foto: Pixabay

Proxima Centauri er det nærmeste stjernesystemet til solen og har flere spennende planeter. Da forskerne oppdaget signalene utspant det seg voldsomme gledesscener på observatoriet og lytteposten i Australia.

Gjennombrudd på 980 Mhz

Forskerne holder foreløpig kortene litt tett til brystet fordi oppdagelsene ennå ikke er offentlige. Det må lages rapporter og alle ting må dobbeltsjekkes og verifiseres før verden og andre forskere kan få gå gjennom materialet.

Forskerne kan likevel si noe om hva det handler om. De har oppdaget en smal stråle på 980 MHz radiobølger. Det var Parkes-teleskopet i Australia som først fant det spennende utenomjordiske signalet.

Parkes-teleskopet er en del av milliardsluket Breakthrough Listen-prosjektet som spesifikt har jaktet radiosignaler fra teknologiske kilder utenfor solsystemet. 980 MHz-signalet dukket opp en gang og ble aldri oppdaget igjen.

Forskerne finner nesten hver eneste uke forskjellige signaler og radiobølger som spretter frem og tilbake i galaksen vår, men de fleste har en enkel naturlig forklaring. Det spesielle med det nyoppdagete signalet er at det ser ut til å ha komme direkte fra Proxima Centauri-systemet, bare 4,2 lysår fra jorden.

Minner om våre satelitter

Årsaken til at forskerne er i ekstase og mener denne frekvensen er viktig, er fordi det er det samme båndet av radiobølger som vi mennesker benytter i satellitter. Penn State University som ledet analysen av signalet for Breakthrough Listen annonserer at dette er det mest spennende signalet i Breakthrough Listen-prosjektet

Det var også andre detaljer som fikk forskerne til å reise seg fra stolene. Signalet endret seg mens det ble observert, akkurat på samme måte som våre signaler ville gjort det på grunn av jordens bevegelsen.

Norsk interesse

Også norske medier som VG er begeistret over planeten i Proxima Centauri, og selv uten nyheten om det mystiske signalet, melder Norges største avis at det kan være liv på planeten.

Steinplaneten VG omtaler er 17% større enn jorden. Etter å ha studert signalet som kommer derfra konkluderte de australske forskerne med at dett er den første seriøse signal som kan komme fra en livsform siden det kjente Wow!-signalet fra 1977, som også hadde en teknosignatur.

Signalet har fått topp prioritering og er klassifisert som BLC1. Forskerne vet ikke om er romvesener, og ingen kjenner alle potensielle naturlige kilder til radiobølger i universet, men når det er sagt vil liv mest sannsynlig oppdages på denne måten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: