Natur og vitenskap – flue invasjon

FLUEPOCALYPSE i russisk småby

Himmelen var sort og innbyggerne i Lazorevy trodde det bare var en sky. Sekunder senere befant de seg i et inferno av spyfluer.

Beboerne startet umiddelbart en håpløs kamp mot flue-invasjonen. Det ble bokstavelig talt spadd opp fluer i bøtter og spann, men til innbyggernes fortvilelse så det ikke ut til å ha noen ende.

Andrei har skylden

Til slutt måtte representanter for politi og militære enheter rykke inn i byen med eksperter fra universitetet på slep. Etter en nitid etterforskning ble det oppdaget at det var en tabbe fra en lokal bonde som var årsak til elendigheten.

Andrei Savchenko, en bonde i Sverdlovsk-regionen, hadde gjødslet jorden med kylling-bæsj inneholdende millarder av flueegg. Mer eller mindre utilsiktet slapp Andrei derfor løs en gedigen fluepokalypse som nesten tilintetgjorde byen Lazorevy.

Skrekkfilm

I flere videoer som har gått viralt i Russland ser man store hauger med døde og halv døde fluer på gulv, bord og i byens gater. Fluene var over alt og veiene og åkrene var dekket av et sort kravlende belegg.

Innbyggerne i Lazorevy fortalte til russisk TV at det var bonden Andrei som var skyld i fluepocalypsen. De rasende innbyggerne mente han med vitende og vilje hadde spredd tonnevis med gjødsel laget av kyllingskitt, til tross for at han visste hva som kom ti å skje.

En reporter ble nesten spist selv da han kastet en håndfull jord på det sorte teppet av fluer. nesten umiddelbart reiste det seg en sky av fluer som veltet inn over reporteren som en tsunami av insekter.

Skull, Sauer, Skjelett, Bein, Døde

Foto: Pixabay

Hæren drepte sauene

Hæren har i samarbeid med lokale myndigheter forsøkt både insektsmidler og plantevernmidler for å kontrollere de vanvittige mengdene med insekter, men fordi fluer formerer seg så raskt, virket bare giften en liten stund før antallet igjen vokste.

All giften drepte derimot alle sauene til innbyggerne i landsbyen, som også er bekymret for at giften vil gi varig skade på avlinger og kanskje til og med være farlig for menneskene.

Myndighetene har nå åpnet kriminalsak mot bonden som ikke uventet erklærer seg uskyldig. Men uansett utfallet vil nok mannen gå inn i historien som fluenes herre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: