Smartklokkene sliter

Klokkene som ikke passet tiden

Dyre og irriterende internet abonnement man ikke har bruk for, og meldinger og epost man ikke kan lese. Alt er bare halvveis på de såkalte smartklokkene.
Timeglass, Tid, Timer, Klokke, Timeglasset, Tidsperiode

Foto: Pixabay

Rådyre luksusklokker som nesten ingen vil ha. Det er den foreløpige dommen over et produkt mange hadde enorme forventninger til. Klokker har i årevis vært et status produkt av de sjeldne, og med ekstra ammunisjon var verden sikre på at produktet ville nå nye høyder.

Ubegripelig

For å si det rett ut. Smartklokkene er dumme. De har ikke egnet programvare. Folk forstår dem ikke. Det finnes få eller ingen tjenester som egner seg til det formatet. Hånden er dessuten naturlig langt fra øynene, dersom man da ikke skal sitte som en idiot med armen i panna. Det er kun til helsemessige behov klokkene har vist seg nyttige.

Store aktører som Samsung, Apple og Garmin har forsøkt. Det samme har dedikerte urmakere som Fossil. Selvsagt har klokkefirmaet Mobvoi også lekt med ilden. Ingen av dem har klart å gjøre det populært med en tilsynelatende dum gjenstand på håndleddet.

Bare litt er ikke nok

Apple Watch kjører på Wear OS, men resten av segmentet benytter seg av en type Android plattform. Felles for de begge er at de sliter voldsomt på håndleddet. Wear OS takler ikke Bluetooth-tilkobling, og det spørs om brukerne ville blitt mer fornøyd om problemet ble løst. Google og Android har problemer både med assistenten og med de viktigste appene.

I en verden der folk drar frem rålekre telefoner med tilpassede skjermer og fungerende operativsystem, – raskere enn noen revolvermann klarer å trekke seksløperen, kommer klokkene rett og slett til kort. De har ikke tilpasset seg – tiden.

På toppen av fjellet med problemer sliter til og med de beste klokkene fra Apple Watch med to viktige problemer. For at en klokke skal bli populær må den være mye billigere, men det verste er likevel designet. Det ser faktisk ut som du har teipet fast en liten Iphone på armen. Det er ikke veldig estetisk.

Barn, Bygninger, Bro, Elva, Big Ben

Foto: Pixabay

Barn og foreldre 

Nr du kjøper en såkalt smart-klokke blir du prakket på et telefon abonnement i tillegg. nesten alle stusser på denne regningen som kommer hver måned. Hva er den egentlig for? Telefonen har jo sin egen regning, og hjemme i stua er det wifi. Bare ideen om at folk skal betale jevnlig for noe de ikke bruker er helt ødeleggende for klokkenes fremtid.

Det finnes et hederlig unntak mange produsenter ikke hadde regnet med. Barn. Smart klokekr kan faktisk være en hjelp for foreldre som vil vite hvor barna er, med sporing. Er man på ferie og barnet går seg vill, kan man lokalisere det, og på denne måte er klokkene en trygghet.

Barn har gjerne også en tendens til å miste eller knuse telefoner, slik at en slik klokke kan være et gunstig alternativ. For foreldre som vil begrense spillbruk på mobil er klokkene heller ikke en trussel, fordi man ikke kan spille på dem. Barnet kan derimot gjøre noe viktigere, nemlig ringe hjem dersom de har problemer på skolen eller må gi en viktig beskjed.

Syk assistent

Det er synd på smartklokkene, for de hadde virkelig mange gode ideer, men når til og med den viktige talestyringen er så dårlig at folk gir opp, så har klokkene et alvorlig problem. Apple Watch virker delvis og Siri er stort sett syk. Googles assistent er egentlig en bra ting, men på klokkene går det ikke. Wear OS har ikke blitt godt mottatt og er for kronglete i bruk.

Sport er veien

Forståsegpåere mumler i dag om at det firmaet som klarer å få en eller annen form for assistent eller kommunikasjon mellom brukeren og helsetjenestene, vil være firmaet som vinner frem i det lange løp. Det har vist seg krystallklart at folk IKKE vil ha en telfon-skjerm på armen. Derfor er det egentlig bare sport og helsefunksjoner alt handler om. Puls og skritteller bør kanskje forenkles og integreres med en assistent som faktisk virker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: