Teknologi – Kunstig intelligens

Skaff deg en virtuell katt

Hvis du er allergisk mot katter eller det ikke er lov å ha kjæledyr i blokka der du bor, kan du skaffe deg et AR-dyr, og sende både bilder og film til familien som bevis.

Med avansert kunstig intelligens har Google laget et system som gir mobilens kamera muligheten til å vise dyr tusle rundt i ditt eget hus der du måtte tillate det. Dyrene er helt livaktige og kan mjaue eller brøle hvis de er i humør til det. 

Lærerikt

Å kunne se ville dyr på nært hold er morsomt for både store og små, men det kan også tenkes at det å studere dyrene på nært hold kan være til hjelp for studenter og forskere. Foreløpig er tjenesten mest morsom og egner seg til å vekke latter i familien. En brølende løve i sengen på barnerommet slår alltid godt an.

Å trykke frem de nye dyrene fra Google er slettest ingen kunst, og man trenger ikke være verken magiker eller spesielt teknisk for å få det til. Man skriver rett og slett inn et dyrenavn i søkefeltet, og dersom telefonen er moderne nok med brikke for kunstig intelligens, så dukker det opp en boks som spør deg om du vil se dyret i 3D.

Velger du å se dyret i 3D kommer det automatisk opp et oppfølgings spørsmål der telefonen spør deg om du ønsker å se dyret i ditt eget miljø. Dersom du trykker JA vil telefonen koble inn kameraet og plassere dyret på gulvet eller et annet sted du måtte ønske det.

Mange dyr

Dyrene med kunstig intelligens ble lansert i 2019, men da var det bare noen få dyr som tiger og ulv. Siden har Google lagt til nye dur kontinuerlig, men de går ikke ut med hvilke dyr det er, så det blir opp til brukerne å prøve seg frem.

Fordi Google er så hemmelighetsfulle har motparten.no gjort noen tester, og har kommet frem til at det mest sannsynlig nå er hundrevis av dyr. I hvert fall fant vi minst femti dyr, og når det gjaldt hunderaser virket nesten alt vi forsøkte enten det var Bulldog eller Border Collie.

Foto: J.E

Fin mjauing

Motparten testet AR-funksjon i noen timer og hadde det moro med Chihuahua og Cocker Spaniel, før vi testet ut andre dyr. Vi fant til vår glede både Red Panda, Donkey og Giraffe, før vi lo godt av en norsk skogkatt som ikke så ut som det idet hele tatt. Katten var derimot veldig livaktig og mjauet fint.

Din Side har gått langt grundigere til verks enn oss, og har til og med laget en liste med dyr. Mest sannsynlig er Googles ambisjon at alle dyr etterhvert skal være tilgjengelige på alle språk.

Da vi foretok vårt søk måtte vi bruke det engelske navnet på den norske skogkatten, Norwegian… men oversettelsene er på vei.

Falsk anmeldelse

Nå skal vi ikke sette griller i hodet på folk, men denne funksjonen gjør det enkelt å anmelde naboen i blokka for ulovlig dyrehold og sende inn bevisene til borettslaget.

Lykke til!

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: