Helse – barn – munnbind

MUNNBIND GIR MILLIARDER AV BARN SÅR BAK ØRENE

Nye undersøkelser viser at barn sliter med munnbindbruk over lengre perioder. Barna får både fysiske og psykiske plager. Er munnbind-motstanderne uten empati? Finnes det rasjonelle årsaker til å la være?

Image result for wound behind ears

Foto: Motparten.no

Motparten.no gjengir her et brev fra en foresatt som befinner seg først i frontlinjen for bekjempelse av denne sykdommen som er så skummel at man må teste seg for å vite om man er syk.

Kjære motparten
Nå er min ni år gamle sønns skole snart på bristepunktet, og det er usikkert hvor lenge fortvilte lærere orker å stå imot. Nå har det i flere måneder vært mistanke om at enkelte elever kan ha covid, men fordi barn er symptomfrie er det ekstra skummelt, fordi man da bare kan spekulere i hvem det er. For to måneder siden ble det kjent at en av elevene hadde en tante med covid, noe som resulterte i gråtende og engstelige elever. Det var en stund snakk om å isolere den delen av skolen, men det viste seg at tanten bodde i en helt annen del av landet, så det var nok å utvise eleven for resten av året.

Barna er utrolig tapre som kjemper seg gjennom skoledagene selv om de fleste nå har åpne sår bak ørene etter å ha sittet fra morgen til kveld med munnbind i flere måneder. Flere har også utviklet munnsår på grunn av fuktighet i maskene. Helsestasjonen prioriterer sår bak ørene i første omgang fordi det gjelder 1200 av skolens 2000 elever.

Alle barna er utmerket godt klar over hvilken fare de svever i hver dag, for selv om det ennå ikke er registrert at normalt friske barn kan bli syke, så har man jo ingen garanti for at det ikke kommer til å skje. Selvsagt skal vi ta vare på barna først, og da er det ikke grenser, verken økonomisk eller på innsats fra lærere og oss foresatte. Om barna så må gå med hansker og badehette for å unngå smitte, skal vi få det til. Får barna sår på hendene også, så får vi kjøpe talkum. Har vi klart å sende folk til månen kan vi helt sikkert lage like gode drakter som beskytter barna våre.

Sammen er vi sterke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: