Klassiske brettspill

Påske-klassikere i nye klær

Full krise! Du har glemt klassikerne LUDO og Yatzy i påskebagasjen, men overrasker familien med å finne frem spillene på noen nye smarte apper.
Spill, Brett, Isolerte, Ludo, Barn, Terning, Blå, Grønt

Foto: Pixabay

En av de beste måtene å få familien samlet på en trivelig måte er ved hjelp av de gamle klassiske brettspillene. Til tross for nye teknologiske superspill på PC og Playstation, er de gamle udødelige spillene like morsomme som før. Til og med barna må innrømme det.

For alle

For mange voksne er det noe nostalgisk og koselig over de gamle brettspillene, som gjør at de nesten kan føle og lukte de hyggelige stundene fra deres egen barndom. Deres følelser ville definitivt ikke overtalt dagens unge, så årsaken til at barna også liker de gamle spillene er faktisk at de er bra! Det er nok av action og blandingen av dyktighet og flaks gjør at alle kan vinne, og at spillene dessuten egner seg for både store og små.

Marsipan

Hvis alle i familien installerer de samme appene kan de legge telefoner og nettbrett flatt ned på bordet og spille mot hverandre. Så lenge spillene er såkalte åpne spill, der alle kan se motstanderens kort eller brikker, går dette helt fint. Da har man desuten hendene frie til å krafse til seg litt ekstra nøtter eller marsipan.

Lugar, Furutrær, Stjerneklar Natt, Skogen, Hytte

Foto: Pixabay

Monopol

Også mer avanserte spill som Monopol finnes i dag som apper og egner seg perfekt til å ligge på bordet. Selvsagt er det trist for den som slipper opp for strøm, men man kan ikke vinne hver gang, og kanskje er man heldig å få låne en powerbank av en motspiller hvis de ikke er for seriøse.

I dag spiller folk også Trivial Pursuit fra sine nettbrett. Alle har god oversikt over brettet og hvor mange kakestykker motstanderne har til en hver tid, og de kan også se spørsmålskortene bedre enn i det fysiske spillet, der kortet gjerne må gå på rundgang for å dobbeltsjekke ordlyden.

Domino effekt

Risk, scrabble og domino har også utmerkede app-versjoner som egner seg på hytta. Kanskje de elektroniske spillene ikke er like sjarmerende som de fysiske, men heldigvis har mange av produsentene forsøkt å kopiere det klassiske litt enkle og gammeldagse utseendet.

I dag har mange mennesker både nettbrett og telefon. Dersom bestemor og bestefar med litt dårlige øyne er med på hytta kan man sikkert låne dem et av nettbrettene, slik at LUDO brikkene får den størrelsen de er vant til å se fra gamle dager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: