Arbeidsforhold

Norsk arbeidskraft får juling

Flere undersøkelser viser at det lønner seg å ansette utenlandske arbeidere dersom du vil at bedriften din skal være konkurransedyktig.
London, England, Storbritannia, House Of Commons

Foto: Pixabay

Det er ingen tvil om at det norske sosiale helsevesenet og det sosiale trygghets nettverket for folk uten arbeid er viden kjent utenfor landets grenser. Noen mener også at det er derfor nordmenn yter så dårlig sammenlignet med mange andre folkeslag.

Vil ikke jobbe

Det samme gamle refrenget vi har hørt om og om igjen, der man hevder at nordmenn har puter under armene, ser ut til å bli bekreftet i flere undersøkelser. Riktignok er det også mange nye landsmenn som nå går under denne kategorien.

Problemet for etniske nordmenn er at de i tillegg til å være late, bortskjemte og innehavere av en rekke fordommer, også yter dårligere når de først får seg en jobb. Det virker som mangee bedrifter er klar over dette, og faktisk bevisst går etter utlendinger, speielt i oppstartsfasen, der det er ekstra viktig å være grundig, hardt arbeidende og vise at man er konkurrtansedyktig i markedet. 

Surrebukker

Når de norske arbeiderne er overbevist om at de er suverene arbeidere før de har fått jobben, snakker man om en virkelighetsoppfatning som burde bekymre mange politikere.

Mange av de apatiske og ofte skjeggete norske nissene har egentlig et veldig lavt selvbilde, og er derfor ikke en brøkdel så effektive som mange utlendinger. Sjalusi, misunnelse, fordommer og interne fordømmelser florerer også i den norske arbeidsstokken.

Nordmenn har tradisjonelt sett opp til svensker som storebrødre, og vært fullstendig underlegne det danske herrefolket. Femti år med oljepenger ser dessverre ikke ut tå å ha hjulpet stort på verken selvbilde eller den litt apatiske innesluttede mentaliteten.

Norge og Danmark

Alle nordmennene på antidepressive og med tydelige alkoholproblemer er helt sikre på at de er suverene arbeider som lever i verdens beste land. Slike holdninger og vaner er noe som trekker ned på alle undersøkelser og statistikker som omhandler ytelse på arbeidsplassen. 

Oljefondet har ikke bidratt til å få ned antall egenmeldinger og sykedager i den norske arbeidsstokken. Tvert imot er den høyere enn hos noen andre folkegrupper, og også sammenlignet med våre skandinaviske naboland. 

I lykkelandet Norge jobber det fillippinere med å sløye fisk, svensker serverer mat i hovedstaden, polakkene reparerer hus, jordbæråkrene er fulle av barnesoldater fra Afrika i kamp med hissige mennesker fra baltikum, mens vietnamesere og thaier sloss om vaskekostene på mange hoteller og offentlige bygg.

Grunder?  

Drømmer du om å skape din egen arbeidsplass? Er du grunder og vil tjene de store pengene? Da bør du kanskje ikke ansette noen som sliter med alle disse problemene og de vonde tankene. Kanskje best å ansette noen som faktisk vil jobbe uten å krangle, skryte mens de surrer rundt i bakrus, med dårlig koordinasjonsevne på grunn av alle pillene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: