Kjæledyr

Mossad ekorn skaper kaos

Den iranske revolusjonsgarden arresterte nylig ti israelske spion-ekorn utenfor et topp-hemmelig atom anlegg. Dyrespioner har blitt et økende problem for mange sikkerhetstjenester.
Overrasket, Søt, Dyr, Ekorn, California, Naturen

Foto: Pixabay

Mange vil kanskje flire av slike historier, men de der høyst reelle noe man nylig fikk erfare da kystvakten oppbragte en hvit russisk hval med seletøy i norsk farvann.

Israelsk ekorn

Islamic Republic News Agency (IRNA) hevder å sitte med opplysninger som beviser at israelerne bruker ekorn til å spionere. I følge nyhetsbyrået har ekornene blitt tatt på fersk gjerning med utstyr tilsvarende det som den russiske spionhvalen hadde i Norge. Ekornene sitter med brev og besøksforbud på ubestemt tid. Det har ikke kommet noen utleveringsbegjæring fra Israel, og det er også ukjent om ekornene har fått oppnevnt noen forsvarere, og om de i det hele tatt har rett til det.

Ayatollah Ali Khamenei på sin side har opplyst at Iran vil svare med samme mynt, men vil ikke si om det er kameleoner eller rotter han har tenkt å sende i motsatt retning. Den islamske republikken Iran har kapasitet til langt mer enn å lage atomvåpen, og om nødvendig kan de ha klar en arme med missil-rotter på kort tid.

Hai, Haier, Sjø, Ocean, Vann, Underwater

Foto: Pixabay

Hei Hai

Pentagons Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) sporet i en årrekke fartøyer og undervannsbåter til havs ved hjelp av hjerneimplantater i haier, som var i stand til å patruljere store strekninger og holde en relativt høy marsjhastighet.

Haiene har supersanser som kan registrere lyder flere kilometer unna, og ved å avlytte og dekode opplysningene, kan man få nyttig informasjon om mostanderens aktiviteter.

Katten med støvlene

Fordi katter er så søte har man implantert avlyttingsutstyr i dem og sluppet dem inn i hus og hager hos narkobaren og toppledere i ulike narkokartell. Katter har også blitt forsøkt i spionasje mot ambassader, men der har det vist seg at et søtt fjes og noen myke poter ikke har vært nok til å garantere adgang til sensitiv informasjon.

Angry birds

Duer har i tusenvis av år fungert som postbud for de fleste krigførende armeer, enten de var styrt av Djengis Kahn, Caesar eller Napoleon Bonaparte. Også i følrste og andre verdenskrig ble duene flittig brukt.

I Vietnam ble duer med hell brukt for å spore fiendtlige styrker. I stedet for en veldig sofistikert teknisk løsning hadde amerikanerne valgt å lære duene til å droppe sporingsenheter hver gang de så fienden, slik at de amerikanske styrkene fikk livsviktig informasjon, og unngikk å bli overrasket eller gå rett inn i fiendens feller.

Njet

Det var forskere og ikke politifolk som til slutt anholdte den hvite spionhvalen i Norge. Den hadde ikke rukket å gjøre mer stil hardnakket nekter et hvert kjennskap til hvalen, men måten den reagerte på da den ble tilbudt vodka og blinis tyder på noe helt annet. Norges havforskningsinstitutt sier rett ut at de tror hvalen er russisk spion og arbeider for den russiske militære etterettningstjenesten.

Hvalens seletøy var skreddersydd til å bære russiske kameraer av go pro typen, og den hadde også feste for annet man bare kan spekulere i hva var, men som dessverre teoretisk kunne ha holdt sprengladninger eller til og med små torpedoer.

Det er ikke utenkelig at slike hvaler kunne blitt brukt som selvmordshvaler uten at de selv var klar over det, ved at bombene ble utløst når hvalene kom nærme nok målet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: