Kunstig intelligens – Duplex

Mobilen fikser flybillettene

Mens du står i dusjen ringer telefonen din til flyselskapet og reserverer billetter, og reserverer sete der du liker best å sitte.
Flyet, Fly, Flybasen, Jet, Jetfly, Flyplass

Foto: Pixabay

Selvsagt er det Google som står bak ideen som allerede er en realitet. Appen Duplex har kunstig intelligens, og er Googles prosjekt for å foreta reservasjoner. Det kan være seg til underholdning som kino og teater, men også flybilletter og en time hos tannlegen er innenfor mulighetenes grenser på sikt.

Hvordan?

Det selvstendige systemet tar i bruk Google Assistenten, og får den til å snakke med teateret. Kunstig intelligens gjør at personen som tar telefonen på teateret kan føre en helt normal samtale, der ingenting er gitt på forhånd. Personen i teateret vil høre en stemme som er tilnærmet lik en menneskestemme, og som er intelligent nok til å svare på spørsmål fra teaterets representant.

GDuplex systemet ble offentligjort på en utviklerkonferanse der Googles direktør for kunstig intelligens Sundar Pichai, forklarte hvordan systemet virker. Han var ikke i tvil om at folk i fremtiden alltid vil la mobilen gjøre slike kjedelig ting som å bestille billetter, fordi det alltid er forbundet med venting og repetisjon av kjente setninger som man har formulert før.

Noe av det mest utrolige som Pichais viste til var at Duplex kunne forstå stemmen i den andre enden av telefonen, uansett om vedkommende var mann eller kvinne, hadde dyp eller lys stemme, og til og med omvedkommende snakket dialekt!

Duplex er et uhyre komplekst og intelligent system, og tester viser at Duplex kan svare på alt mulig personen in den andre enden spør om. Noe som fikk folk i salen til å bryte ut i latter var at Duplex til og med legger inn små menneskelige følelser i form av mmm, eller hmm, som Duplex sier på akkurat de rette stedene i samtalen, for å vise at den lytter og forstår det den andre personen sier.

Scenen, Gardin, Teater, Opera, Scenen Gardin, Vis

Foto: Pixabay

TEK.no skriver at Google Duplex blir tilbudt offentlige brukere i mange amerikanske byer og tettsteder. Etter en del prøving og feiling har Google, til tross for systemets suksess, likevel valgt å legge inn at Duplex presenterer seg som en maskin med kunstig intelligens før den starter samtalen, slik at man ikke lurer eller gjør den andre personen forlegen.

Det blir også opplyst at samtalen blir tatt opp på bånd i forskningsøyemed.

Flybiletter

Meningen er altså at man i fremtiden skal hente frem assistenten ved å si OK Google, før man deretter gir en enkel kommando som Kjøpe flybillett. Deretter forklarer man hvor man vil reise og hvilke tider som er aktuelle.

Før Duplex systemet skal begynne med flyreiser, skal det imidlertid prøves på teater, kino og restauranter. Ber man om å bestille bord skal Duplex straks spørre om hva man vil spise, og deretter foreslå en rekke restauranter i det aktuelle området du måtte velge. Først når du har blitt enig med Duplex vil den kontakte restauranten og foreta reservasjonen.

Foto: Pixabay

Kan ta tid

En av de mange fordelene er at det ved opptatt signal vil ringes igjen og igjen til man får svar. Assistenten vil også informere deg om at den har lykkes elelr feilet med reservasjonen, sli at den eventuelt vil reservere et annet sted.

Kanskje blir systemet en dag så populært at telefonen til og med kan ta en taxi selv til restauranten og spise middag med din utkårede mens du selv er på fotballkamp? telefonen vil sikkert ikke kreve mer enn litt strøm til hovedrett og kanskje et nytt deksel til dessert.

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: