Street view – egne bilder

DU kan reparere veikartet

Google Street View utelater ofte viktige små snarveier og private snuplasser, men nå gir de brukerne mulighetene til å implementere disse viktige detaljene selv.

Foto: Pixabay

En helt ny funksjon i Google Maps Street View skal nå hjelpe alle de menneskene som i årevis allerede har brukt Street View som et viktig verktøy. Det er mange årsaker til at Google ikke har kunnet ta bilder av private snuplasser, snarveier og stier, men de har funnet ut at det ikke er noe i veien for at folk kan gjøre det selv, så lenge de private bidragene markeres i programmet.

Brukernes bilder 

Din Side melder om at Google har lansert en beta-funksjon allerede. Meningen er at brukerne skal fiske frem telefonen og sende inn sine bidrag direkte fra stedet der de står. Street View-appen er konstruert slik at du dokumentere is anntid mens du går på en sti. Google selv behandler or prosesserer bildene slik at de passer inn i Street View systemet. 

Arkitektur, New York City, Manhattan, Bygninger, Biler

Foto: Pixabay

Fargen er blå

For at brukernes bidrag skal føles som en ekte Street View opplevelse tar Google i bruk kunstig intelligens gjennom sin ARCore-teknologi. Fordi brukernes egne bilder vil være av varierende kvalitet har google valgt å lage et klart skille der privat produsert stoff markeres med en tydelig stiplet blå linje, slik at brukerne kan vite hva som er ekte vare og hva som er amatørmessig.

Google hevder de vil forsøke å implementere nye bedrifter som blir synlig på brukernes bidrag i google maps, hvis det for eksempel sendes inn et bilde de man klart og tydelig ser et skilt eller en annen form for identifikasjon av en bedrift eller en butikk.

I betaversjonen kan man ikke bruke en iPhone til å bidra. Da må du ha en Android telefon som virker sammen med googles ARCore, hvilket nesten alle nye android telefoner gjør. 

ARCore er Googles plattform for augmentert virkelighet, der telefonen undersøker størrelser og forhold ved hjelp av kunstig intelligens. Her blir overflater, vinkler og andre elementer satt sammen til en helhet ved hjelp av den ultra sofistikerte programvaren.

Dersom ansikter og bilskilt er synlige på brukernes bidrag vil den kunstige intelligensen fjerne disse ved å gjøre dem diffuse og ugjenkjennelige. Det vil være akkurat de samme reglene for personvern forbundet med brukernes bidrag som det er på alle de andre bildene i Street View.

Vær rask

Vil du være med å lage nyttige panoramabilder fra dine egne steder får du snart sjansen i Google Street View, men det er nok lurt å være tidlig ute, for her er det først til mølla får først malt prinsippet som gjelder.

Motparten erfarer at betaversjonene finnes i Brasil, Indonesia, Canada, USA, Costa Rica og Nigeria, men Google annonserer ikke når og hvor betaversjonene blir lagt ut, så her gjelder det bare å følge med.

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: