Street view – egne bilder

DU kan reparere veikartet

Google Street View utelater ofte viktige små snarveier og private snuplasser, men nå gir de brukerne mulighetene til å implementere disse viktige detaljene selv.

Foto: Pixabay

En helt ny funksjon i Google Maps Street View skal nå hjelpe alle de menneskene som i årevis allerede har brukt Street View som et viktig verktøy. Det er mange årsaker til at Google ikke har kunnet ta bilder av private snuplasser, snarveier og stier, men de har funnet ut at det ikke er noe i veien for at folk kan gjøre det selv, så lenge de private bidragene markeres i programmet.

Brukernes bilder 

Din Side melder om at Google har lansert en beta-funksjon allerede. Meningen er at brukerne skal fiske frem telefonen og sende inn sine bidrag direkte fra stedet der de står. Street View-appen er konstruert slik at du dokumentere is anntid mens du går på en sti. Google selv behandler or prosesserer bildene slik at de passer inn i Street View systemet. 

Arkitektur, New York City, Manhattan, Bygninger, Biler

Foto: Pixabay

Fargen er blå

For at brukernes bidrag skal føles som en ekte Street View opplevelse tar Google i bruk kunstig intelligens gjennom sin ARCore-teknologi. Fordi brukernes egne bilder vil være av varierende kvalitet har google valgt å lage et klart skille der privat produsert stoff markeres med en tydelig stiplet blå linje, slik at brukerne kan vite hva som er ekte vare og hva som er amatørmessig.

Google hevder de vil forsøke å implementere nye bedrifter som blir synlig på brukernes bidrag i google maps, hvis det for eksempel sendes inn et bilde de man klart og tydelig ser et skilt eller en annen form for identifikasjon av en bedrift eller en butikk.

I betaversjonen kan man ikke bruke en iPhone til å bidra. Da må du ha en Android telefon som virker sammen med googles ARCore, hvilket nesten alle nye android telefoner gjør. 

ARCore er Googles plattform for augmentert virkelighet, der telefonen undersøker størrelser og forhold ved hjelp av kunstig intelligens. Her blir overflater, vinkler og andre elementer satt sammen til en helhet ved hjelp av den ultra sofistikerte programvaren.

Dersom ansikter og bilskilt er synlige på brukernes bidrag vil den kunstige intelligensen fjerne disse ved å gjøre dem diffuse og ugjenkjennelige. Det vil være akkurat de samme reglene for personvern forbundet med brukernes bidrag som det er på alle de andre bildene i Street View.

Vær rask

Vil du være med å lage nyttige panoramabilder fra dine egne steder får du snart sjansen i Google Street View, men det er nok lurt å være tidlig ute, for her er det først til mølla får først malt prinsippet som gjelder.

Motparten erfarer at betaversjonene finnes i Brasil, Indonesia, Canada, USA, Costa Rica og Nigeria, men Google annonserer ikke når og hvor betaversjonene blir lagt ut, så her gjelder det bare å følge med.

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: