Kostbart førerkort

Lappen koster skjorta i Norge

Mange unge fortviler. Må Norge alltid være dyrest? Er det sant at det er færre ulykker i Norge enn i land vi sammenligner oss med?
Auto, Bil, Cadillac, Oldtimer, Automotive, Kjøretøy

Foto: Pixabay

Alle er enige i at det er viktig å ha en god kjøreopplæring, men stusser likevel over at Norge ikke bare er LITT dyrere enn Sverige og Danmark, men at Norge er i en egen særklasse hva prisen angår. Norge seiler alene og er et hav foran våre naboland.

Mange unge spør seg nå om det er livsfarlig å kjøre i Sverige og Danmark?  Det er det selvsagt ikke. Tvert imot har begge landene færre ulykker per innbygger enn Norge. En mengde gebyrer, avgifter på biler og høy lønn til ansatte på kjøreskolene får skylden.

Verden rundt

Kanskje skal nordmenn likevel være glad for at det ikke er som i Saudi Arabia der jenter må betale dobbelt så mye som menn for opplæring, ikke at det betyr noe for kurset varer bare et par timer og koster uansett under tusenlappen.

Mange som er bekymret for trafikksikkerheten ville nok rynket på pannen over opplæringen i Italia, der man i stedet for mørkekjøring og glattkjøring har valgt å gjøre det obligatorisk å kjøre til kulturminner og besøke historiske steder. Veldig patriotisk og oppbyggelig, og ikke minst billig, kun et tusen fire hundre kroner, og da er kanskje inngangsbilletten til Pompei inkludert hvis man tar lappen i Napoli.

Svenskene får ikke lappen gratis selv om mange norske ungdommer er misunnelige på prisnivået. Søta bror må ut med fem tusen kroner for sertifikatet, men det er nesten like mye venting og byråkrati som i Norge.

Tidligere måtte folk i Thailand bare bevise at de ikke var fargeblinde for å få et sertifikat til den nette sum av femti kroner. Nå har alt endret seg og landet har innført strenge regler som teorieksamen på valgfritt språk på computer, skoletimer med vidoundeervisning, og praktisk oppkjøringsprøve med blant annet lukeparkering, kunnskap om dødvinkel og lignende.

Thailand er medlem av Asias svar på EU, de såkalte ASEAN landene Indonesia, Filippinene, Malaysia, Vietnam og Singapore. Thailand har nylig økt prisen på førerkort med flere hundre prosent, til om lag to hundre norske kroner.

Sør-Amerika kan smykke seg med like sprikende priser og opplæring som Europa. Det er ingen gode grunner for at et førerkort er ti ganger så dyrt i Brasil som i Peru. Prisene varierer fra et par hundrelapper til like mange tusenlapper.

Prisene i Kina har gått kraftig opp de siste ti årene og nærmer seg nå tusen kroner for et førerkort. Myndighetene har nok likevel til salt i grøten fordi vi snakker om en halv milliard mennesker med lappen.

Absurde priser

Det er flaut å si hva et førerkort koster i Norge. prisene dupper i øyeblikket et sted mellom tretti og førti tusen kroner. For å sette det i perspektiv er det nesten to hundre ganger mer enn i Thailand,  og tjue ganger mer enn i Italia.

Til og med sammenlignet med Sverige har Norge nesten ubegripelige høye priser. Norge er seks ganger dyrere enn Sverige! Kan svenskene virkelig være så dumme eller ansvarsløse? hva er det de har forstått som Norge ikke har forstått? Kan Norge vitenskapelig forsvare at ungdommer må ut med seks ganger mer enn svenske kids?

Bare pedimeter landet Tyskland makter å puste Norge i nakken rent prismessig, men selv de nøyer seg med å presse tyve tusen kroner ut av fattige studenter og folk som sparer til sin første bil.

I likhet med andre snåle saker i Norge er systemet likt for alle, og derfor tror nordmenn at det skal være sånn, men det er ikke riktig. Begge våre naboland klarer fint å leve med ulykkes-statistikkene vis a vis Norge. Det er rett og slett ikke faglig dokumenterte årsaker til Norges absurde priser.

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: