Foringsmaskiner

Mons er SINT

Bør du saksøke internettleverandøren? De må da fatte og begripe at Mons ikke kan leve med så mye nedetid!
Cat, Tomcat, Tabby Katten, Grå Tabby, Sint, Sint Katt

Foto: Pixabay

Matemaskiner blir mer og mer populære. Både mennesker og dyr har gjort seg avhengige av de små smarte sakene som gir kjæledyret mat og drikke. Alle sammen har de internett, og fra mobilen kan man styre antall måltider og hvor mange porsjoner dyret skal få.

Til dyrenes beste

Det har vært en utvikling innen mat og drikkesystemer koblet til internett som nesten skulle tro at man var deltager i en Star Wars film. De enkleste maskinene har bare noen tjenester i appen som å styre antall måltider. De mer avanserte trenger man flykurs for å operere.

Katten Mons lo godt da de andre kattene i gaten forsøkte seg på matmaskinen hans. Vet ikke idiotene at Mons har ansiktsgjenkjenning på tørrfor maskinen? Alt han trenger å gjøre er å vise sitt blide åsyn for å få ut en neve tørrfor. Naboens katt har ikke en sjans.

Likevel var Mons pottesur da eieren kom hjem i går. Mons hadde sett at naboens hund hadde fått stemmegjenkjenning på sin tørrfor-maskin som viderekoblet en mobilsamtale til matfar. Fra før hadde den dumme bikkja ansiktsgjenkjenning på den motbydelige hundematen.

Noen vil kalle slike systemer for galskap, men faktum er at selv dyre-psykologer er enige i at maskinene sørger for trygghet for dyrene. Maten kommer til faste tider, og de vet hva de har i vente.

Eierne på sin side er like lykkelige. De får større frihet, og trenger ikke slite med dårlig samvittighet hvis de må jobbe overtid eller dra på forettningsreise.

Sunne dyr

I motsetning til Mons som bare trenger å vise fjeset hver gang han er sulten, opererer de fleste matemaskinene med faste tider der dyrene får mat. Eieren kan sette opp så mange måltider han vil, enten det er tre, fem eller tyve ganger per dag.

For hvert måltid kan eieren bestemme om dyret skal ha en, to eller flere porsjoner. Mange katter liker for eksempel å få flere måltider med bare en porsjon, mens hunder ofte foretrekker færre måltider med masse mat som de kan glefse i seg.

Vanningsautomatene er et kapittel for seg selv. De er små nusselige fontener, men er seriøse i den forstand at de har et filter slik at dyret alltid har tilgang til rent vann. I varme land har vannet en tendens til å fordampe, og man må derfor etterfylle oftere.

Mons fyller år

Nesten alle mennesker som har gått over til foringsautomater er fornøyde, men det er en ting som plager alle sammen. Internett! hvis internett forsvinner aner ikke eierne om dyret har fått mat, og de kan ikke kontrollere om maskinen snart er tom for mat, og den gode gamle dårlig samvittigheten siger inn med full styrke.

Nesten alle maskiner har et backup batteri som skal slå inn og fortsette mating satt til fastsatte tider, men dyr som Mons får ikke ansiktsgjenkjenningen til å virke, og stakkars Pluto i nabohuset skjønner ikke bæret når han ikke får ringt matfar med noen herlige bjeff i lunsjen.

De menneskene som ennå ikke vet hva de skal gi dyret sitt til bursdagen, halvtårsbursdagen, navnedagen, Halloween, jul eller Valentine, – bør fokusere blikket her. Dyret ditt trenger mest sannsynlig et stemmeaktivert web-kamera med simkort, slik at dere kan ha en videokonferanse med litt kvalitetsmjauing, der du også har muligheten til å fortelle Mons at du kommer litt sent hjem i dag, men at du har kjøpt favoritt våtforet, så det er ingen grunn til panikk-mjauing.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: