Varmepume – støy

Hjelp! Varmepumpen bråker!

Det kan være mange grunner til at varmepumpen på veggen bråker, men det er ganske enkelt å fjerne støyen og samtidig få lavere strømregning. 
Mann, Secret, Ansikt, Mystiske, Hviske, Sladder

Foto: Pixabay

Å vedlikeholde varmepumpen så den ikke bråker så mye er lettere enn du tror. Det aller viktigste, men også det enkleste å vedlikeholde, er filteret. Et tett filter gir dårligere klima, lager mere bråk, og ødelegger deler i maskineriet, men det verste er selvsagt at en pumpe med tett filter ikke avgir varme. Tett filter står for over nitti prosent av problemene på de fleste avrmepumper.

Brumming

En god nummer to på listen overr det som kan gå i stykker og dessuten lage bråk på et klimaanlegg er viften, men også denne er relativt enkel å holde i god stand. Faktisk trenger man ikke annet enn en skrutrekker og litt godt humør. Pass alltid på å gå over viften så delene sitter fast. Løse deler i og fra vidten er den mest vanlige årsaken til at ditt klimaanlegg bråker.

Plystring

På tredjeplass kommer problemer med luftstrømmen, og dette medfører gjerne en svært irriterende plystre eller hveselys. Det kan ha kommet blader og annet rusk inn i kompressoren som er utenfor huset ditt. Slike uønskede saker blir nesten alltid stoppet av ymse filtre, men du må finne disse og tømme dem.

Skrangling

Bråkete og irriterende skrangling i klima boksen på veggen inne i huset er ofte forårsaket av en eller flere løse skruer i AC-panelene, slik at de er ristet løs og avgir lyd. I så fall er det bare en skrutrekker som skal til for å dempe raslingen. Er man føre var kan man samtidig stramme og gå over skruer som ikke har løsnet enda, for løse panel er en veldig vanlig og svært gjentagende feil på de aller fleste klimaanlegg.

Knaking

Hvis du hører høye lyder fra klimaanlegget ditt, kan du ta en HVAC-profesjonell titt på systemets kompressor- og viftemotorer. Denne typen klimaanlegg støy er ofte et resultat av dårlig-smurte lagre og andre tekniske deler, og er derfor ofte mat for en fagmann, selv om også prosessen med å smøre og gå over disse delene er ting det fint er mulig å gjøre selv. Artikler på nettsteder i andre skandinaviske land viser at det blir stadig mer vanlig at folk utfører det meste av vedlikeholdsarbeidet selv.

Susing

En kjølevæske-lekkasje kjennetegnes gjerne med en susende lyd. Ofte merker du at varmen forsvinner før du legger merke til lyden. Slike problemer er ogte vanskelige å fikse selv, og det anbefales at du ringer etter en fagmann. La en profesjonell undersøke kjøle-væsken og rørsystemet for eventuelle lekkasjer. Av og til er fagfolk fagfolk, og selv om det koster en del kroner er det vel anvendte penge.

Vær klar over at kjølevæske lekkasje gjerne er forårsaket av en av de andre punktene på listen. Dersom du selv er flink til å vedlikeholde alle delene du kan vedlikeholde, er det svært sannsynlig at du slipper unna problemer med kjølevæsken.

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: