Russland / kulde-sjokk

IS-REGN skaper kaos og død i Russland

I Norge ringer man ikke nødetatene når det regner nær null grader. Nordmenn er vant til en kald skur, men den russiske bjørnen klynker når når det er slapseføre.
Ice rain causes state of emergency in Vladivostok and in Primorye region, leaving thousands without electricity, heating and water at temperatures between -1C and -6C

Faksimile: Siberian Times

Hvert eneste år opplever den russiske byen Vladivostok ved stillehavskysten voldsomme problemer på grunn av vanlig regn nær frysepunktet. Vi snakker om ising, som kommer som en kald forundringspakke på innbyggerne år etter år. Infrastrukturen bryter helt sammen og nødetatene fortviler fordi liv går tapt. Det er så ille at folk fryser i hjel fordi de er uten strøm, hvis de ikke sulter i hjel først.

Fordi broene er stengt, og kollektivtransport og andre fremkomstmidler står parkert, får mange eldre ikke mat, men fordi telefonlinjene er nede kan de heller ikke ringe etter hjelp. Derfor kan de risikere å sulte i hjel før veden tar slutt, og de fryser i hjel.

Unntakstilstand

I sentrum av Vladivostok opplever tusen boligblokker langvarige strømbrudd hvert eneste år. Den russiske avisen Siberian Times melder om at folk både inne i blokkene og utenfor lider. Mange hjemløse mennesker fryser ihjel på gatene. (ADVARSEL! Sterke bilder!)

Foto: Siberian Times

Stengte skoler og barnehager fører til kaos også for voksne som skal på jobb. Myndighetene må år etter år erklære unntakstilstand. Selv om de vet at problemene kommer ender det likevel med katastrofe, fordi flyene ikke kan lande, broene er stengt, slik at ingen ting virker. Spesielt broene er en akillehæl i regionen.

Myndighetene gjør originale ting som å hente inn lokale fjellklatrere for å hakke løs ising som gjør broene ubrukelige og livsfarlige. kritikerne peker på at de stakkars klatrerne setter livet på spill der de henger flere hundre meter over bakken, uten sikring, på isete vaiere.

Rapporter foreller at myndighetene ikke betaler så klatrerne ofte må bruke eget utstyr og jobbe gratis. Klatrere fra naboregionene Kamchatka og Khabarovsk nøler derfor med å komme myndighetene i Primorye til unnsetning.

Mange transformatorstasjoner og strømkabler er ødelagt av is. Byggene er rett og slett ikke konstruert for å tåle vekten. T tross for at Russland er et vinterland klarer de altså ikke å ha en god nok sikring av slike viktige bygg for infrastrukturen.

Avisene melder om at elendigheten ikke bare gjelder det offentliges håndtering, men forgrener seg inn i det private segment også. Private boliger og store blokker går også i stykker, som om byggherrene og arkitektene ikke skulle ha sett snø og is før. Folk får bilene sine smadret av deler som faller av bygningene, fordi de også ikke tåler vekten av is.

Varme land mer utsatt

Sør-Norge er generelt plaget mer av store hagl enn Nord Norge, men land som ligger enda lenger sør enn Norge har det verre. Årsaken er at luftstrømmene oppover er sterkere der. Den vanligste størrelsen på hagl i Norge er et par millimeter, opp til i sjeldne tilfeller en centimeter eller mer. I varmere land kan haglene bli over ti centimeter i diameter.

Verdens tyngste registrerte hagl falt i Bangladesh som kan smykke seg med rekorden på et haglkorn på over én kilo. Hagl skalaen går fra H0 til H10. Skalaen måler ikke bare størrelsen, men tar hensyn til andre faktorer som mengde og vind. Størrelsen er selvsagt viktigst, men det er hvor store skader haglene kan gjøre som er avgjørende for klassifiseringen.

H0 er typisk små hagl som ikke gjør skade. To til tre centimeter stor hagl regnes ofte som en H3.Hagl dannes alltid i bygeskyer, og kommer gjerne med tordenvær. Haglene oppstår langs kaldfronten, men også lavtrykk til havs eller på kysten og mer lokale byger i innlandet kan gi hagl. Haglkornene kan kan bli temmelig store og forårsake ødeleggelser, men det har ikke vært tilfelle i Russland, som er preget av å være dårlig forberedt. I Norge er det stikk motsatt.

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: