Marcus Rashford – Bokklubb

Faksimile: The Times

Engelske aviser som The Times er fulle av lovord og historier om fotballspilleren Marcus Rashfords og hans enestående innsats for barn som trenger hjelp. The Times er i godt selskap, for viktigste TV-stasjonene og avisene har alle sammen lignende historier.

For eksempel har Rashford nærmest på egenhånd overtalt den britiske regjeringen til å gi gratis skolemat. Bokklubben for barn med skrive og lesevansker, er bare enda en av fotballspillerens kreative måter å hjelpe barn.

Seriøs fyr

Også utenfor fotballbanen er Marcus Rashford en inspirasjon. Manchester United spilleren driver med kontinuerlig lobbyvirksomhet mot den britiske regjeringen, og det virker så bra at de til slutt til måtte gi seg i mapen for skolemat. Rashford fikk viljen sin og barna fikk mat. Ingen som kjenner den samfunnsengasjerte fotballspilleren er det minste forundret over at han nå starter bokklubb.

Marcus Rashford er åpen på at han selv ikke begynte å lese før han var sytten år, og det forandret hans mentalitet fullstendig. I følge Rashford som vet hva han snakker om, er det over fire hundre tusen barn i England som aldri har eid en bok. Rashford understreker at dette er veldig sårbare barn som trenger omsorg og beskyttelse.

Barna er vinnere

Forlaget Macmillan Children’s Books samarbeider med fotballstjernen i Storbritannia med det formålet for øyet at alle barn skal kunne lese og skrive. Samtidig vil forlaget promotere illustratører og unge forfattere med forskjellig kulturell bakgrunn.

Samarbeidet kommer også til å resultere i en serie nye bøker for unge lesere. Her kan de aller yngste få inspirasjon ved å lese titler som Find Your Voice, Be the best you can be, You are a champion, og Unlock Your Potential. Samtlige bøker i serien handler om Rashfords eget liv, og burde derfor være svært aktuelle for barn i alderen ti til atten år. Journalisten Carl Anka har samarbeidet med psykologen Katie Warriner for å få den rette pedagogiske utformingen.

Bøkene vil forhåpentligvis hjelpe dem barna med å relisere saker og prosjekter de arbeider med, men bøkene vil også vise barna at de ikke er alene om å ha slike tanker. Tvert imot er det mange i samme båt, og ved å se på Rashford skal de lære å takle hverdagens problemer.

Bøkene viser at alle religioner, raser og kjønn er representative for det moderne samfunnet med likestilling og respekt for andre kulturer. Derfor skaper Rashford sitt engasjement velvilje i miljøer også ute i den store verden.

Alle liker Rashford

Nå blir fotballspilleren omfavnet av de fleste, og statsministerens talsmann har gått ut med mye skryt om bokklubben. Statsministerens kontor peker på at bøkene bidrar til at barna får mer makt over egne beslutninger og at prosjektet er noe som gavner hele Storbritannia på lang sikt.

Det er ikke så rart at politikerne ikke våger å takle Rashford lenger, for det har vist seg å være en dårlig strategi også utenfor fotballbanen. Hver gang Rashford engasjerer seg i noe står han gjerne på inntil han har fått viljen sin.

Heldigvis for regjeringen er ikke Rashfords forslag så veldig kontroversielle, så det har vist seg bedre å støtte dem enn å gå på det ene pinlige nederlaget etter det andre.

Flott innsats Rashford!

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: