Syk av hjemmekontor

Ny folkesykdom –Hjemmekontor syndrom

Mange som arbeider hjemmefra opplever plutselig å være slitne eller utbrente. Helsevesenet slår nå alarm om at folk kanskje ikke er rustet til å takle alt arbeidet hjemmefra.
Folk, Portrett, Voksen, Drikke, Kvinne, Alkohol, Bar

Foto: Pixabay

Grytidlig på morgenen strekker du ut hånden og sjekker meldinger på telefonen før du klarer å åpne øynene ordentlig. Du lar være å slå på lyset på badet og sitter på doen og går raskt gjennom litt korrespondanse.

Uten å dusje går du rett inn til computeren. Det er som om den krever din tilstedeværelse før alt og alle. I over en time blir du heftet ved maskinen for å sjekke at den har det bra og at alt arbeidet er i rute.

Først når du er godt i gang med arbeidet tar du en rask dusj og slenger i deg en matbit, men der du tidligere brukte å drikke din morgenkaffe gjør du ikke det lenger. Kaffen tar du nemlig med deg tilbake til datamaskinen. Hele dagen sitter du slik, og først når mørket kommer forstår du at du har overdrevet, men da er det for sent.

Slik går dagene. Du legger til deg den ene nye uvanen etter den andre, og tar du ikke snart noen grep kommer du til å bli mer og mer stresset og få utslag av angst og i verste fall pådra deg en kraftig depresjon med storm i kastene.

Kontroll

Alle vet at man sparer reisepenger og dyre utgifter til restauranter og klær ved å jobbe hjemmefra. mange kvinner sminker seg mindre og sparer tid på det også. I begynnelsen ser de fleste bare fordeler med å jobbe hjemmefra. Helt til man begynner å få nervøse rykninger i ansiktet og se spøkelser på høylys dag.

Medical Family Clinic i Singapore behandler en rekke mennesker som har pådratt seg den nye folkesykdommen hjemmekontor. De har alle mulige plager som stiv nakke, hodepine, migrene, hjerteklapp, søvnproblemer og angst.

Utbrenthet, Mann, Ansikt, Mobbing, Stress, Skam, Piler

Foto: Pixabay

Mangler system

Hjemmekontor-syndromet gir en rekke plager på likt som til sammen kan føre til en ganske alvorlig tilstand. Merkelig nok har ikke folk tid til å gjøre det de har gjort, fordi de holder på med alt mulig rart på en gang. Det å kombinere tøyvask, matlaging og kontorarbeid kan fort bli en farlig balanse, fordi det alltid er noe man burde ha gjort.

Leger og fagpersonell sier folk har for dårlige rutiner og mangler arbeidsplan som inkluderer to viktige ting, fysisk trening og pauser. Folk blir løpende mellom mange ulike gjøremål, og glemmer helt at de må sette seg ned og slappe av en time, eller gå en tur i frisk luft.

Nettavisen forteller at tendensene er de samme i alle mulige land og kulturer. Dessverre sitter de som rammes nesten alltid helt alene og forstår ikke hva som feiler dem. De Singaporeanske legene har etter å ha lagt opp en behandlingsstrategi kommet frem til en mengde gode råd.

  • Unngå soverommet. Ikke bland arbeid og fritid.
  • Husk fysisk aktivitet. Minst en time hver dag.
  • Spis sunt og regelmessig. Unngå koffein og sukker.
  • Ring venner, kjente og familie for å være sosial.
  • Ha faste tider til avslapping og trening. 
  • Gjør noe helt uviktig hver dag. Lek eller spill.
  • Ikke sjekk mail og bruk sosiale medier hele tiden. 

Følger man disse rådene er det stor sannsynlighet for at man kan unngå å pådra seg den nye store folkesykdommen.

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: