Reversere aldring

Osteocalcin reverserer aldring

Forskning på stoffet Osteocalcin gir håp om at mennesker snart kan bli to hundre år gamle. Spørsmålet er bare om folk vil orke å leve så lenge.
Natur, Lake, Beach, Jente, Rullestol, Bevegelse, Livet

Foto: Pixabay

Aldersrelaterte problemer som hukommelsestap og svekkelse av muskler kan i fremtiden reverseres med hormonet Osteocalcin, som produseres i kroppens benbygning. Mange forskere er i ekstase over oppdagelsen og mener vi kanskje snakker om et paradigmeskifte for menneskelig levealder.

Protein

I den avanserte prosessen der beina i kroppen skaper nytt vev og lar barn vokse, eller heles fra skader, spiller osteocalcin en avgjørende rolle. osteocalcin er et av de mest innholdsrike proteinene i kroppen vår, men har tidligere ikke vært så godt kjent.

Når noen forskere tok vekk genet som var ansvarlig for produksjon av osteocalcin fra mus oppdaget de at musene tilsynelatende ikke reagerte negativt på dette, men fortsatte å leve som om ingenting var hendt. Hele eksperimenetet ble en stund sett på som mislykket.

Noen forskere mente likevel at det så ut som flere av musene ble både tykkere og dessuten sluttet å være så aktive, ja nesten så det så ut som de var blitt latere. Før prosjektet ble helt skrinlagt var det heldigvis noen som bestemte seg for å se nærmer på akkurat dette. 

Skjelettet

Der legevitenskapen tidligere så på skjelettet som et reisverk, forstår man nå at skjelettet er et levende organ. Faktisk er benbygningen vår en viktig faktor som regulerer vitale kroppsprosesser som appetitt, hukommelse og fruktbarhet. Til og med muskler og metabolisme har sitt utspring i skjelettet.

Det viser seg at benbygningen snakket med de andre organene. Forskerne fant ut at skjelettet produserte sine egne proteiner og hormoner som det sendte ut som en militær avdeling i blodet.

Takket være de late musene forstod forskerne at det var osteocalcin som regulerte så de livsviktige funksjonene. Folks generelle helse og levealder er nært knyttet til akkurat disse funksjonene, og det forventes at et økt inntak av osteocalcin vil kunne forlenge folks levealder.

Skjelett, Medisinske, Teknologi, Medisin, Verktøy

Foto: Pixabay

Osteocalcin

I tyveårene har mennesket utviklet ferdig beinmasse, og etter det kan man si at det egentlig går utforbakke frem til alderdommen med sykdommer som osteoporose. At man plutselig har et hormon som kan påvirke og forbedre stoffskiftet er et kjempefremskritt, og at det kom fra beinbygningen eller skjelettet kom som et lite sjokk på erfarne vitenskapsmenn.

Muskelsvinn og dårlig hukommelse hos eldre skyldes nemlig redusert beinmasse. lavere nivåer av osteocalcin i blodet påvirker kroppen negativt og fører til aldring, og det er dette forskerne nå setter sin lit til at de kan klare å stoppe.

Nevrotransmittere i hjernen som styrer hukommelsen er kontrollert av osteocalcin. Fordi nivået av osteocalcin avtar gjør faktisk også hukommelsen det samme. problemet er at det dessverre ikke bare er å spise en osteocalcintablett til frokost. Det er litt verre enn som så.

Bli ung igjen

De gode nyhetene er at forskerne allerede har klart å reverse en del plager hos eldre mus. Gamle mus fikk bedre hukommelse og begynte å oppføre seg som de yngre musene, men musene måtte injiseres. Det var ikke mulig å gi osteocalcin verken som tabletter eller på annen måte.

Uansett er osteocalcin en medisinsk sensasjon som det satses store beløp på skal kunne hjelpe kommende generasjoner med et langt og lykkelig liv.

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: