Kunstig intelligens mobil

Telefoner som tenker selv

Telefonene resonerer seg frem til hundrevis av ting uten at eierne er klar over det. Hvordan kan telefonen vite hva som er mat, når den ser på retter som aldri før har vært laget?
Smartphone, Hender, Skjermen, Telefonen Skjermen

Foto: Pixabay

Flere undersøkelser viser at mennesker nå har blitt så vant til kunstig intelligens at de ikke lenger reagerer på at den sofistikerte teknologien indirekte hjelper dem med tusenvis av oppgaver hver eneste dag.

Kjæledyr ut

Mobiltelefonen har for lengst overtatt rollen mange kjæledyr hadde før i tiden. Har man litt tid for seg selv i dag setter man seg gjerne i sofaen og koser litt med – telefonen. I senere tid har telefonene også blitt i stand til å tenke mer selv fordi de nå er proppfulle med brikker som gir dem kunstig intelligens.

Kunstig intelligens er din nye bestevenn som gjennomsnittsbrukeren er sammen med tre timer hver dag. Da snakker man ikke om tiden telefonen ligger i lommen din, men om tiden du faktisk har aktivt samvær med den lille dingsen.

Enkelt forklart kan man si at kunstig intelligens kan trekke smarte konklusjoner uten at det er satt opp spesifikke regler for hva den skal komme frem til. Den kan faktisk finne ut hva som kommer til å skje, eller hva som er smartest å gjøre, ut fra visse mønstre, og hva den har lært seg selv tidligere.

Selfie, Mobil, Telefon, Portrett, Hette, Hettegenser

Foto: Pixabay

Reklame

Kunstig intelligens kan være til hjelp, men kan også være et tveegget sverd, fordi den hele tiden samler inn informasjon om din adferd, og derfor kan avsløre ting du nesten ikke selv var klar over om deg selv. Dersom folk som selger produkter får tilgang til disse resultatene kan de målbevisst få deg til å kjøpe ting eller foreta valg som noen tjener penger på.

Samsung Galaxy, Googles Pixel-telefoner, Huawei’s Mate-serie, og Apples iPhones har maskinvare designet for kunstig intelligens. Viktige saker som spill, innkjøp og fotografering benytter alle seg av kunstig intelligens i dag.

Gjennom telefonens skrittmåler eller kamera kan programvare begynne å trekke slutninger om din adferd som kan være av interesse for markedsførere og butikker. Det er faktisk mulig at din egen telefon spionerer aktivt på deg, og røper ting om deg du aldri selv ville gitt bort hvis du ble forespurt.

Du er uansett så betatt av den nye telefonens evne til å kjenne igjen mat, hjelpe deg med bilder i mørket, finne riktig fokus, og til og med redde nyttårsbildene fordi den forstod at det var raketter den tok bilde av.

Tungetale

Kunstig intelligens som i Apples Animoji sørger for at telefonen forstår deg selv om du står i en bråket trafikkert gate, fordi den klarer å skille ut stemmen din fra den andre støyen. Googles søkemotor er selvsagt også proppfull av kunstig intelligens og samler data fortere enn du kan skrive inn nye opplysninger.

Kirin-prosessoren til Huawei var den første med nevral motor. Apple var god nummer to med A12s Bionic-brikke. Apple har satt inn brikker med kunstig intelligens siden versjon 8.

Kunstig intelligens revolusjonerer selvsagt smarttelefon industrien, og tilsynelatende er det en vinn vinn situasjon. Brukerne får utvilsomt bedre bruker grensesnitt og hjelp til mange ting de trenger hver eneste dag. Samtidig får butikker og folk som vil selge deg noe et bedre verktøy for å finne akkurat den varen eller den tjenesten du vil ha.

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: