Induksjon er fremtiden

Magnetisk kjøkkenglede

Induksjonstoppen barnevennlig fordi den ikke har noe varme-element. Straks du trekker gryten vekk blir platen kald, og små barnehender kan trygt krafse på overflaten.
Kjøkken, Arbeid, Restaurant, Kokk, Professional, Mat

Kilde: Pixabay

Å bruke penger på en ny komfyr når den gamle virker sitter langt inne for de fleste. Dessuten er mange engstelige for å prøve noe nytt. Norske medier serverer likevel gode råd for hvorfor man likevel burde vurdere en induksjonstopp på kjøkkenet.

Sikker

Telefonen ringer akkurat i det du trekker sausen til side. Derfor ser du ikke at småen legger hånden sin på platen der sausen akkurat sto. Men det kommer ikke noe hyl fra barnemunn denne dagen. Platen er allerede kald, og barnet fortsetter å leke et annet sted. Under induksjonstoppens glassflate finnes det nemlig ikke noe varmeelement. 

Like fort som platen har blitt varm har den blitt kald igjen. Det geniale med induksjonen er at den med magnetisme får varmen til å spre seg i stekepannen eller kasserollen, ikke først til et unødvendig varmeelemt.

Jern

Varme blir overført direkte til stekepanna ved hjelp av elektromagnetisme. Burikken forteller deg at du må ha panner og kokekar merket med induksjon, men det er bare en sannhet med modifikasjoner. Det betyr rett og slett bare at grytene dine må inneholde jern.

Aldri før har det å bli satt tilbake til jernalderen vært så morsomt. Hvis du tenker deg om er det egentlig bare bra at kokekarene av teflon og aluminium ikke virker lenger. Sausen ble jo så fort svidd.

Det er likevel ikke til å komme vekk i fra at mange fortviler økonomisk når de gamle kokekarene og stekepannene ikke virker. Folk føler seg lurt opp i stry, og irriterer seg grenseløst for å kaste, gi bort eller selge det gamle utstyret.  

Når folk ankommer butikken og ser hva det koster å kjøpe koke og stekeutstyr merket for induksjon er det mange som besvimer. Til dels stive priser skremmer vannet av noen og gjør andre fly forbanna.

Vannkoker, Koke, Brenne, Te Potter, Kokk, Matlaging

Foto: Pixabay

Gammelt og godt

Forsøk å sette den gamle smijerns-stekepannen på induksjonstoppen. Det virker hundre prosent sikkert. Årsaken er veldig enkel. Stekepannen er full av jern. Faktisk er de gamle smijernspannene perfekt for induksjon. 

Med andre ord er verden full av flotte kvalitetsting til den nye induksjonstoppen din. Absolutt alt av eldre flotte stekepanner og gryter vil virke på induksjon. I gamle dager fantes det ikke teflon og nymotens saker med alt for tynn bunn.

Finn.no, loppemarked, bruktmarked, bestemors hus og ditt eget loft er alle steder gullgruver for fine ting til induksjonstoppen. For eksempel er de populære emaljerte retrogrytene også perfekte til induksjon.

Magnet-fart 

Hvis du vil vite hvordan induksjonstoppen din virker kan du bare tenke på kjøleskapsmagnetene. Det er ikke nødvendig med verken lim eller spiker for å henge dem på kjøleskapet. De smekker på i brøkdelen av et sekund. Like fort går det å varme opp en gryte eller å få smøret til å frese i stekepannen.

I magnet-fart begynner spagetti vannet å koke, men så fort du tar gryten stopper kokingen. Både i oppvarmings og avkjølingsprosessen er induksjon raskest, men du må huske på at en varm smijerns-gryte vil holde på varmen lenge. Det er bare induksjonstoppen som blir fort kald.

Enkelt

Det er ikke vanskeligere å bruke induksjonsmenyen som nesten alltid er digital, enn det var å bruke de fysiske knappene på den gamle ovnen med kokeplater. Du kan enkelt lage melkebasert grøt som skal koke på lav varme under lokk, eller frese løk eller poteter i stekepannen på høy varme. Det eneste som er uvant er at det går så fort i begynnelsen.

Strøm og såpe

Nye undersøkelser viser at man i det lange løp sparer mye strøm fordi det går raskere. Eggene som skal koke i syv minutter gjør det, mens en gammeldags keramisk topp med varmeelementer må være på i ti minutter fordi man må vente i tre minutter på at vannet skal koke.

Å vaske og rengjøre induksjonstoppen er like enkelt som på en keramisk topp med varmeelementer, fordi overflaten bare er en stor flate som man enkelt feier over med klut eller tørkepapir.

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: