Solenergi

Overskyet? Putt en banan i stikkontakten.

Et par gulerøtter og noen råtne bananer, og vips har du både nytt vindu og strøm i stikkontakten, – selv når det er overskyet!
Skyer, Hong Kong, Natt, Tåke, Dis, Skyskrapere, City

Foto: Pixabay

Først fant den filippinske studenten Carvey Ehren Maigue ut at man kunne sanke UV stråler fra solen ved hjelp av grønnsaker og råtten frukt. Så fikk han hjelp til å bake massen sammen til vinduer. resultatet er vinduer som reduserer strømregningen din selv når det er overskyet. 

Noe for Norge?

vanlige solcellepaneler trenger som kjent sol, mens de nye grønnsaksvinduene alltid virker like bra, fordi UV strålene går gjennom skylaget som varm kniv i smør. virker like bra selv om de ikke mottar verken lys eller varme fra solen. Studenten slet lenge med å finne noen som ville lage vinduene for ham, men da den brikken først var på plass begynte snøballen å rulle.

Studenten vant James Dyson Award for bærekraftig utvikling i har konkurranse med ekte ingeniører fra ingeniører i tretti land. Hele to tusen bidrag ble finlest før juryen kunne rope opp vinneren, som var unggutten med grønnsaksvinduene. Bidraget har han kalt AuREUS, som han mener kan implementeres i mye mer enn bare vinduer. Også vegger og tak kan kles med dette materialet.

Arkitektur, Moderne, Bygningen, Fasaden, Skyskraper

Foto: Pixabay

Takker Norge

Studenten og oppfinneren hevder han fikk ideen av å studere det norske nordlyset. Norges verdensberømte og spektakulære show på himmelen er faktisk forårsaket av solen, fordi ladede partikler fanges opp av jordens eget magnetfelt. Det er slik de grønne og blå fargene Norge er så kjent for dukker opp på nattehimmelen.

Oppfinnerens ide var like enkel som den var genial. Når UV-stråler fra solen traff massen hans ble de absorbert og avga lys langs kantene. Det merkelige fenomenet satte studenten på tanken om at lyset kunne høstes som elektrisitet.

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: