Solenergi

Overskyet? Putt en banan i stikkontakten.

Et par gulerøtter og noen råtne bananer, og vips har du både nytt vindu og strøm i stikkontakten, – selv når det er overskyet!
Skyer, Hong Kong, Natt, Tåke, Dis, Skyskrapere, City

Foto: Pixabay

Først fant den filippinske studenten Carvey Ehren Maigue ut at man kunne sanke UV stråler fra solen ved hjelp av grønnsaker og råtten frukt. Så fikk han hjelp til å bake massen sammen til vinduer. resultatet er vinduer som reduserer strømregningen din selv når det er overskyet. 

Noe for Norge?

vanlige solcellepaneler trenger som kjent sol, mens de nye grønnsaksvinduene alltid virker like bra, fordi UV strålene går gjennom skylaget som varm kniv i smør. virker like bra selv om de ikke mottar verken lys eller varme fra solen. Studenten slet lenge med å finne noen som ville lage vinduene for ham, men da den brikken først var på plass begynte snøballen å rulle.

Studenten vant James Dyson Award for bærekraftig utvikling i har konkurranse med ekte ingeniører fra ingeniører i tretti land. Hele to tusen bidrag ble finlest før juryen kunne rope opp vinneren, som var unggutten med grønnsaksvinduene. Bidraget har han kalt AuREUS, som han mener kan implementeres i mye mer enn bare vinduer. Også vegger og tak kan kles med dette materialet.

Arkitektur, Moderne, Bygningen, Fasaden, Skyskraper

Foto: Pixabay

Takker Norge

Studenten og oppfinneren hevder han fikk ideen av å studere det norske nordlyset. Norges verdensberømte og spektakulære show på himmelen er faktisk forårsaket av solen, fordi ladede partikler fanges opp av jordens eget magnetfelt. Det er slik de grønne og blå fargene Norge er så kjent for dukker opp på nattehimmelen.

Oppfinnerens ide var like enkel som den var genial. Når UV-stråler fra solen traff massen hans ble de absorbert og avga lys langs kantene. Det merkelige fenomenet satte studenten på tanken om at lyset kunne høstes som elektrisitet.

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: