Mobile lommebøker:

Din økonomi på mobilen

Lønnen fra kengurusamling i Australia kom i Euro til din mobile lommebok, men med et klikk er de overført til din norske konto.
Forretningsmann, Tavle, Kontroll, City, Mann, Dress

Foto: Pixabay

Stadig flere styrer økonomien fra mobilen, der de mobile lommebøkene har blitt et viktig instrument for hvordan vi opererer i forhold til banker og arbeidsgivere.

E-wallet

Mobile lommebøker er i skuddet som aldri før. og det er interessant fordi de har eksistert lenge, men ikke vært spesielt populære. Årsaken til økende popularitet ligger ene og alene i fremveksten av bedre og raskere programvare for mobiltelefoner, og ikke minst at kunstig intelligens har tatt plassen i førersetet.

Daglig stjeler mobile lommebøker markedsandeler i folks finanser. Peer-to-peer-betalinger via mobile lommebøker har snart erstattet kontantbetalingen mellom folk.

Kontant ut

Kontantene er snart som en museums gjenstand å regne i Norden. Folk tar nesten ikke ut kontanter i minibank lenger. Norge og Sverige er på Europatoppen der kontanter har sunket til to prosent av den totale pengemengden. Det er en naturlig konsekvens at kortbetalinger betalinger med mobile lommebøker øker i takt med kontantenes reduksjon.

Som lovlig betalingsmiddel vil nok kontantene holde koken litt til, ikke minst av nostalgiske årsaker, men kontantenes storhetstid er definitivt forbi. Fortsatt har kontanter verdi i form av å være noe et land gjerne trykker opp bilder av nasjonale klenodier og kulturinstitusjoner på. 

American Express, Kort, Kreditt, International

Foto: Pixabay

Kommer til kort

Mobile lommebøker er den nye kongen av peer-to-peer-transaksjoner, og er for mange allerede et redskap de ikke kan klare seg uten. Kortbetalinger i butikk er så innarbeidet i Norge at det nok vil gå ens stund før disse blir avløst av de mobile lommebøkene, for fremtiden er kontaktløs og enkel.

Uansett hvilken betalingsmetode folk liker best tar de mobile lommebøkene store jafs av markedet. Da spiller det mindre rolle at man i Sverige foretrekker faktura og at de i Finland liker best å betale direkte via bank. De mobile lommebøkene har begynt opphentingen og kommer ikke til å gi seg. Heller ikke Norge og Danmark som elsker kredittkort for netthandel vil slippe unna.

Tenker nytt

Bankbransjen som av mange blir sett på som gammeldags, har i europeisk sammenheng vært føre var og nesten moderne. Det er et faktum at de skandinaviske bankene var pådrivere for å innføre mobile lommebøker. De kom nok frem til at det var bedre at de gjorde det enn at konkurrenter kom dem i forkjøpet.

Danmark, Sverige og Norge innførte MobilePay, Swish og Vipps før utenlandske banker rakk å feste grepet med tilsvarende systemer. Samtidig var de skandinaviske bankene pådrivere for  å fjerne kontanter og stenge ned flest mulig fysiske filialer.

Internasjonal oppmerksomhet

De nordiske landenes innføring av mobile lommebøker har fått betydelig internasjonal oppmerksomhet. Spesielt Danmark og Norge fordi de har forsøkt seg på det europeiske markedet. Svenskene har vært mer beskjedne og har konsentrert seg målbevisst på hjemmefronten.

Man trenger ikke være rakettforsker for å se hvilken vei vinden blåser. Mobiltelefoner og de mobile lommebøkene er allemannseie, og systemene blir bedre, sikrere og enklere for hver dag som går. 

Kommer til kort

Mange spør seg hvor lenge kortene kan holde stand mot de mobile lommebøkene. Kanskje må det en ny generasjon til for å få vekk kortene som betalingsmiddel?

Imidlertid sørger både biometri og kunstig intelligens for at det kan gå fortere enn mange har tenkt seg. ta de eldre for eksempel. Det er opplagt enklere for en svaksynt gammel krok å benytte et fingeravtrykk, enn å taste inn vanskelige passord eller kredittkortnumre.

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: