Teknologi: QR

Gammel oppfinnelse – Nytt liv

Taxien, restauranten og legekontoret hadde QR. Dermed klarte du deg gjennom hele dagen uten å veksle et ord med noen.
Scan Koden, Syklus, Dating, Mann

Foto: Pixabay

Belaing via QR koder har blitt en vanlig dagligdags affære for mange. På restaurantene kan kundene både bestille maten og betale regningen med QR. På denne måten går det fortere, men det blir en mindre personlig verden.

Bindeledd

QR-koder er i skuddet som aldri før fordi de klarer å koble den digitale verden til det fysiske. Noen synes det er helt forferdelig. Andre jubler. For eksempel er det mange restauranter som plutselig vet en hel masse om kundene, og kanskje kan dette brukes til noe på sikt.

Likevel er det matvarebransjen som ser ut til å ha mest å hente fra QR på kort sikt. Tidligere var det bare strekkoder i butikken. Med de nye QR kodene kan man plutselig få en masse informasjon fra butikken.

Qr-Kode, Rask Respons Kode, Skanning, Vis, Strekkoder

Foto: Pixabay

E-wallet

Mye tyder på at fremtidens butikker vil benytte QR i samarbeid med digitale lommebøker. På denne måten kan kunden både betale og skaffe seg bonuser og andre medlemsfordeler. Alt ved hjelp av en kjapp bevegelse med håndleddet.

Snart vil staten regulere hva man kan ta seg betalt for og hva som ikke er greit. Det vil helt sikkert komme flere regler forbundet med bruk av QR, men ting tar tid.

Butikkvindu

Går du forbi et butikkvindu i dag hender det at du ser en QR kode ved siden av et produkt du liker. Scan koden fra din posisjon utenfor butikken og vips så har du varen på døren med bud dagen etter.

Bensinstasjoner, veikroer og alle mulige steder kan lage egne QR koder som gir tilgang til absolutt alt mellom himmel og jord.

Gammelt nytt

Til tross for at QR-koder så dagens lys for tretti år har man ikke hatt mobiltelefoner som kunne bruke dem, – før nå. Lite ante de japanerne som oppfant QR kodene for å forenkle bilproduksjonen at de hadde laget noe som skulle bli allemannseie og supernyttig en mannsalder senere.

Vanlige strekkoder kan bare inneholde femti tegn. Strekkodene som du finner på mange bøker og matvarer er derfor svært begrensede. QR kodene kan med sine to tusen fem hundre tegn ha ganske avanserte menyer. Man trenger ikke en gang ledes til et nettsted, men kan klare seg med innholdet i koden ved mange tilfeller.

Kapasiteten gjør at restauranter for eksempel kan ha hele menyen inne i koden.

Glemsk

Når mobiltelefonene ble lansert var det få som tenkte at de ville bli nyttige for døve, men den ble det, takket være tekstmeldinger. QR kodene har allerede høstet mange lovord fra leger og familie som ser hva QR kodene kan gjøre for en glemsk person.

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva man kan bruke QR kodene til. QR-koder  til  kontaktsporing, og apotekene bruker QR-koder ved inngangen. For eksempel er de til stor hjelp for apotek som ved et utbrudd kan sende en informasjonsmail til alle kundene som hart vært innom.

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: