E-sykkel

E-sykler også godt for helsa

Man får mer enn nok trim selv om man ikke tråkker livet av seg i oppoverbakker. E-sykler sunt og når det regner tar man bilen.
Etterbehandler, Sykler, Sykling, Sport, Deaktivert

Foto: Pixabay

Undersøkelser viser at det er få som kjøper e-sykkel på grunn av miljøet. De fleste svarer som sant er at de gjør det for egen helse. Og de har helt rett. undersøkelser viser nemlig også at brukerne får merkbart bedre kondisjon selv om de ikke setter livet på spill med å få hjertestans i motbakkene.

Stille

Tidligere viste bare forskningen at e-syklene bare hadde positiv innvirkning på miljøet, men folk er ganske oppvakte, og innså raskt at e-syklene var det de hadde ventet på som både kunne gi de mosjon, og samtidig gjøre nytte for seg ved å bringe dem fra a til b.

En annen viktig ting alle undersøkelsene som viste miljø effekter heller ikke pekte på var lydene. E-syklene er lydløse, og etter at folk begynte å sykle har det blitt merkbart stillere både i bygatene og i boligstrøkene. 

På grunn av suksess man ser med de elektriske bilen, ser også e-syklenes fremtid lys ut. Selvsagt henger disse faktorene sammen, fordi begge er avhengig av batterier, og at bilene bidrar til å presse prisene nedover.

Stort salg

I lille Norge ser man nå e-sykler over alt i de store byene. På landet har ikke denne typen fremkomstmiddel hatt den samme suksessen, men det er det mange årsaker til. Lengre og brattere strekninger, kombinert med tradisjonelt dårligere kollektivtransport gjør at bilen fortsatt er fremkomstmiddel nummer 1.

Nordmenn i byer er ikke alene om å være bitt av e-sykkel basillen. I England selges det hundre tusen sykler i året og i Nederland er man på vei mot fem hundre tusen solgte e-sykler på et år.

Snø, Fatbikes, Terrengsykler, Mtb, Sykler, Sykling

Foto: Pixabay

Svetten siler

Magien med dette nye fremkomstmiddel er at de hjelper deg i oppoverbakkene. Det kjennes ut som et lite mirakel når el-motoren redder deg fra ydmykende forbikjøringer fra syklister med bedre kondisjon. Med e-syklene har likhet og verdighet kommet tilbake til sykkelsporten.

Som de fleste e-sykkel entusiaster hårdnakket peker på lar de ikke rytterne slippe helt unna fysisk fostring. Tvert imot må man til stadighet bøye knær og bruke kroppen. Derfor er faktisk både leger og kiropraktorer tilhengere av e-sykler.

Lønnsomt

hvem husker ikke hvor irriterende det var å komme svett på jobben. Enten måtte man ha med ekstra skift, eller finne seg i å sitte å lukte svette resten av dagen. For ikke å snakke om den ekle følelsen det er når genseren bruker to timer på å bli tørr.

I dag er e-sykkelbransjen en lang fest. Syklene synker i pris og det snakkes til og med om å fjerne momsen. Mange syklister har også oppdaget hvor mange penger de sparer på bensin og bompenger ved sykkelbruken.

Batteriene

Hvorfor ingen kan svare på hvor lenge batteriene varer er for noen en gåte, men dessverre er svaret at batteriene fortsatt er svært feilbarlige gjenstander som har en tendens til å bli dårligere og dårligere uansett hvor bra man forsøke å vedlikeholde dem.

En opplagt gevinst med e-syklene er at man nå kan se mange lykkelige mennesker med helseproblemer i trafikken. Dette er mennesker som har hatt lyst til å trene og sykle, men som har hatt så stor handicap at helsen ikke har kunnet tillate det. Nå ser man mange av disse sykle fornøyd rundt over alt.

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: