SMURF:

Snart blir du smurfet – igjen

– Kan du smurfe meg i søvn pappa? For mange godt voksne er denne setningen et forvarsel om usikre tider. I beste fall irriterende, i verste fall som et lingvistisk mareritt. Hvis noen av de minste barna benytter ordet SMURF må du være på vakt.

Foto: Pixabay

For femti år siden herjet smurfe-feberen i Norge og i motsetning til andre smittsomme sykdommer var det ingen kur. Ingen slapp unna. Over alt ble det smurfet. Folk i alle aldre byttet ut verb med ordet smurf. En stund var det morsomt, men etter en stund ble mange fortvilet av smurfebølgen. Nå er det ting som tyder på at den kommer igjen.

Blått år i vente

Du kan like gjerne forberede deg på å både se og høre blått en stund fremover. Smurfene er nemlig på vei tilbake til TV skjermene med en egen serie. Trodde du verden hadde fått nok etter den siste Smurf-filmen må du tro om igjen, og denne gangen er det alvor.

Nickelodeon er allerede godt i gang med det ny showet der du vil få gjensyn med gammel smurf, pappasmurf, mamma smurf, sinna smurf, klønete smurf, deilige smurf, smart smurf og alle de andre små blå karakterene du kjenner fra tidligere filmer.

Deja Vu Smurf

De litt eldre av oss som husker smurfebølgen på sytti og åttitallet skjelver nok i buksene nå. For ikke bare klarte smurfene for en lengre periode å forandre det norske språket, men de voksne måtte også bla opp en masse penger fordi barna absolutt ville kjøpe små figurer av de små dje..smurfene. 

Mange trodde det var nok da den siste smurfefilmen The Lost Village kom i 2017, men det var altså ikke det. Nå skal det smurfes til den store gullmedaljen.

Foto: Pixabay

Jubileums smurf

På åttitallet herjet Geir Børresen og smurfene norske TV-skjermer med en serie absurde smurfeprogrammer. Smurfesangen gikk i det uendelige på radioen, og folk kunne ikke en gang ta trikken uten å bli smurfet. Der satt både gamle og unge og nynnet på «Hvem kom gjennom et nøkkelhull» og «vi er smurfer små og blå». 

Det ble til slutt så mye at noen politikere gikk ut og manet til moderasjon, men de ble smurfet til stillhet.

Sosiale smurfetjenester

I våre dager er nok underholdningsbildet et litt annet. Smurfene må i ilden mot aggressive strømmetjenester og sosiale medier, og kan neppe klare å skape en slik feber som på åttitallet, men hvem vet. Kanskje er det nettopp i sosiale media man risikerer å bli smurfet først? For hvem vet hvor haren smurfer?

Smurfeplaneten

Det nye smurfeshowet har premieredato i 2021. De globale rettighetene til franchisen er en avtale med LAFIG Belgium og IMPS, og de forteller at det også er en ny serie med animerte smurfer på trappene. Det eneste som da mangler da er at barna begynner å spille smurfespill, kjøpe smurfefigurer og starter å snakke smurfsk. Gud forby.

President for IMPS / LAFIGVéronique Culliford sier uten blygsel at hun er veldig stolt av igjen å kunne lansere en smurfebølge på … den BLÅ planeten vår! Hun burde vite hva hun snakker om, for i hennes portefølge finner man andre farsotter som svampebob firkant, Teenage Mutant Ninja Turtles, og det som verre er- Alvin and the chipmunks. 

God smurf!

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: