Tullebukker

Fotballfans er idioter

Fotball stjeler både tiden og pengene dine. Den mangler helt fordums storhet med stjerner som Pelé og Diego Maradona. Likevel ELSKER du og millioner av andre likesinnede idioter fotball.

Foto: Pixabay

Han ser ut som en idiot og snakker som en idiot, men ikke la det lure deg. Han er virkelig en idiot» – Groucho Marx.

Tullinger uten ball

Fotballfans er idioter. Eller for å omformulere setningen mer diplomatisk: når det kommer til fotball, gjør intelligente mennesker dumme ting. Det inkluderer sannsynligvis deg også. Tross alt er du hekta på en sport som tar stadig større biter av lønnen din. Smarte mennesker ville unngått slikt. 

Selv om en kamp går på et dumt klokkeslett for å tekkes en eller annen TV-stasjon, reiser du hundrevis av kilometer for å sitte på et forblåst stadion, bare for å vise lojalitet til klubben din. Den samme klubben som alltid tenker på nye geniale måter å flå deg på. 

Når det gjelder fotball går rasjonaliteten din fullstendig i glemmeboken. Du tilber spillere som i beste fall er likegyldige mot deg, og mest sannsynlig forakter deg. Hvis en dommer tar en tvilsom avgjørelse mot laget ditt, er han en juksemaker, og hvis en journalist skriver noe du er uenig i er han en tulling. Som han i avisen VG som sier man blir regelrett dum av fotball.

Kort sagt, du er en idiot.

Foto: Pixabay

Flokkdyr

De samme lagene som har vunnet ligaen de siste femti årene kommer til å vinne de neste femti også. Av og til lar de et annet lag vinne. Likevel betaler supporterne tusenvis av kroner for å se kampene, før de bruker enda mer på puben for å diskutere hvem som kommer til å vinne ligaen de kommende årene. 

Sannheten er at du etter å ha gått som en sau i flokk, ikke løfter rumpa fra setet på flere timer, unntatt hvis laget ditt får mål, hvilket det ikke gjør, på grunn av at dumme strateger som har gjort fotballen så forutsigelig at det av og til ser ut som det er datastyrte roboter på banen. Alle har en klart dedikert jobb, en mann å passe på, hvis de ikke løper inn i offsidefellen. 

Fravær av fornuft og fantasi

Kreative medieoppslag forteller deg at fotball er som en religion. De mener det i positiv forstand, og ignorerer det faktum at religion strider mot både fornuft og rasjonalitet. Hver gang en spiller drar til en ny større klubb med mer penger, roper du sviker, og glemmer at han bytter arbeidsgiver for bedre lønn.

En spiller som av naturlige årsaker ikke ønsker å bli navngitt sa: Fans? Hallo! Spillere hater fans. Til fansen sier spillerne at de kysser drakten før de går ut på banen, og de fleste fans lar seg kjøpe av slike historier, og det er ikke alt de kjøper. De kjøper sesongkort, supporterutstyr og betaler for meldingstjenester som holder dem oppdatert på reserve spillernes lyskeskader. 

Fotball er den beste sporten i verden, selv om de som tør kritisere et fotballag mottar en jevn strøm av voldelig e-post og drapstrusler fra fans som loppes for penger i en meningsløs runddans hver sommer.

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: