Kontantløs:

Cash er IKKE king

Sedler og mynter er det snart bare mulig å beskue på museum. Nordmenn tar nå ut penger fra minibank under ti ganger per år.  
Dollar, Valuta, Penger, Oss Dollar, Franklin

Foto: Pixabay

Norges største avis VG peker på at det ikke er så smart å benytte kontanter, men det trenger de ikke gjøre, fordi nordmenn for lengst har trukket den samme konklusjonen. Som den mest kortelskende befolkningen i Skandinavia har nordmenn fullstendig vendt kontantene ryggen.

Ugyldige

Når man ikke kommer seg frem med kollektivtransport og heller ikke får kjøpt mat med de rare metallstykkene og papirlappene med tegninger av fugler, dyr og norske konger, er veien kort til at klenodiet cash snart er et helt ugyldig betalingsmiddel.

Vi snakker om en reduksjon i kontantbruken på ufattelig mange milliarder kroner i alle de skandinaviske landene, og alle analytikere er enige i at kontantenes tid er forbi. Derfor bør du snarest råde din gamle bestemor til å grave frem kontantene fra madrassen, og veksle dem inn til en gyldig betalingsform.

Ubrukelige

Fordi nordmenn tar ut penger under ti ganger per år så er vi også nær et punkt der mange minibanker er helt arbeidsløse, og de som ikke er det koster mer i strømforbruk og vedlikehold enn de tjener på uttak. Når edderkopper som bygger nett er den største kundemassen er det på tide å stenge butikken.

Penger, Bank, Notater, Regningen, Sedler, British

Foto: Pixabay

Kommer til kort

De gode gamle kontantene kommer bokstavelig talt til kort i våre dager fordi kortene i Norge er så utrolig populære. Den teknologiske utviklingen går så fort at selv bankkortene nå må passe seg. Faktisk er det mye som tyder på at også de vil lide samme skjebne som de kjære kontantene. De mobile lommebokene er nemlig på full fart inn i folks hverdag.

Hva er vitsen med å trekke et kort gjennom en maskin, for deretter å taste en kode, når man kan scanne en qr kode med bank appen man har på mobilen. Straks kommer riktig beløp og butikkens navn opp på skjermen, og alt man trenger å gjøre er å godkjenne transaksjonen med fingeravtrykket sitt.

Biometri

Det paradoksale er at overgangen til mobile lommebøker passer de eldre best, fordi folk som sliter med skjelvende hender og dårlig hukommelse absolutt ikke har lyst til å famle etter et bankkort og trykke kode på en lite synlig tastatur, når de heller kan scanne qr kode og bruke pekefingeren. Lettere, raskere og sikrere er selvsagt fremtiden for alle.

Norges Bank er klar over trenden, og kommer ikke lenger til å trykke kontanter som før. Tvert imot har de snart ferdig sin egen elektroniske lommebok.

Ledende posisjon forsinker

Dessverre for Norge er det ingen fordel at landet er så langt foran andre land i kortbruk. Det innebærer nemlig at overgangen til e-lommebok tar lenger tid. Faktisk er det mange analytikere som tror Norge snart vil være teknologisk bak våre naboland, fordi vi var foran med kortbruk. Det snur seg fort i denne bransjen, så her gjelder det å følge med i timen.

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: