Kontantløs:

Cash er IKKE king

Sedler og mynter er det snart bare mulig å beskue på museum. Nordmenn tar nå ut penger fra minibank under ti ganger per år.  
Dollar, Valuta, Penger, Oss Dollar, Franklin

Foto: Pixabay

Norges største avis VG peker på at det ikke er så smart å benytte kontanter, men det trenger de ikke gjøre, fordi nordmenn for lengst har trukket den samme konklusjonen. Som den mest kortelskende befolkningen i Skandinavia har nordmenn fullstendig vendt kontantene ryggen.

Ugyldige

Når man ikke kommer seg frem med kollektivtransport og heller ikke får kjøpt mat med de rare metallstykkene og papirlappene med tegninger av fugler, dyr og norske konger, er veien kort til at klenodiet cash snart er et helt ugyldig betalingsmiddel.

Vi snakker om en reduksjon i kontantbruken på ufattelig mange milliarder kroner i alle de skandinaviske landene, og alle analytikere er enige i at kontantenes tid er forbi. Derfor bør du snarest råde din gamle bestemor til å grave frem kontantene fra madrassen, og veksle dem inn til en gyldig betalingsform.

Ubrukelige

Fordi nordmenn tar ut penger under ti ganger per år så er vi også nær et punkt der mange minibanker er helt arbeidsløse, og de som ikke er det koster mer i strømforbruk og vedlikehold enn de tjener på uttak. Når edderkopper som bygger nett er den største kundemassen er det på tide å stenge butikken.

Penger, Bank, Notater, Regningen, Sedler, British

Foto: Pixabay

Kommer til kort

De gode gamle kontantene kommer bokstavelig talt til kort i våre dager fordi kortene i Norge er så utrolig populære. Den teknologiske utviklingen går så fort at selv bankkortene nå må passe seg. Faktisk er det mye som tyder på at også de vil lide samme skjebne som de kjære kontantene. De mobile lommebokene er nemlig på full fart inn i folks hverdag.

Hva er vitsen med å trekke et kort gjennom en maskin, for deretter å taste en kode, når man kan scanne en qr kode med bank appen man har på mobilen. Straks kommer riktig beløp og butikkens navn opp på skjermen, og alt man trenger å gjøre er å godkjenne transaksjonen med fingeravtrykket sitt.

Biometri

Det paradoksale er at overgangen til mobile lommebøker passer de eldre best, fordi folk som sliter med skjelvende hender og dårlig hukommelse absolutt ikke har lyst til å famle etter et bankkort og trykke kode på en lite synlig tastatur, når de heller kan scanne qr kode og bruke pekefingeren. Lettere, raskere og sikrere er selvsagt fremtiden for alle.

Norges Bank er klar over trenden, og kommer ikke lenger til å trykke kontanter som før. Tvert imot har de snart ferdig sin egen elektroniske lommebok.

Ledende posisjon forsinker

Dessverre for Norge er det ingen fordel at landet er så langt foran andre land i kortbruk. Det innebærer nemlig at overgangen til e-lommebok tar lenger tid. Faktisk er det mange analytikere som tror Norge snart vil være teknologisk bak våre naboland, fordi vi var foran med kortbruk. Det snur seg fort i denne bransjen, så her gjelder det å følge med i timen.

Siste poster

ACER – ULOVLIG DUMT?

I vannkraftlandet Norge har strøm alltid vært en av grunnpilarene i velferdssamfunnet. En menneskerett på linje med utdanning, mat og tak over hodet. Mange spør seg nå om det er utro tjenere i statsforvaltningen som har skyld i elendigheten? Motparten begynner å røre på seg. Norge selger gass tilsvarende 1260 TWh strøm uten at norskeFortsett å lese «ACER – ULOVLIG DUMT?»

MOTPARTEN TROR IKKE:

Dagbladet skriver at RUSSLAND JUBLER. Det er bare tull. Motparten.no har gått gjennom nettutgavene til de største mediene i Russland. Motparten har sett på ulike medier som pro-Putin publikasjoner som Rossiyskaya Gazeta(Российская газета) regjerings-lojale aviser som Izvestia(Известия) – til sentrums-aviser som Nezavisimaya Gazeta.(Независимая газета) Ingen av dem jubler for Normann. Motparten så også på nasjonalist-aviserFortsett å lese «MOTPARTEN TROR IKKE:»

Ikke Nor(d)mann likevel?

I Norge får ikke Mathias Normann lenger spille på landslaget fordi han har takket ja til å spille for Dinamo Moskva. Som sultne ulver trekker mediene ensidig frem folk som henger ut Normann. Det er ikke rom for noen med motforestillinger. Alle som var for demokrati og anti-rasisme mente det var ekstra viktig og riktigFortsett å lese «Ikke Nor(d)mann likevel?»

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: