Genetikk

Kim er ikke redd for å fryse

Mange indianere, nordmenn og folk fra Kim Jong Uns kommunistiske paradis, har en ting til felles; Takket være et nyoppdaget gen kan de overleve streng kulde lenger enn andre mennesker.

Foto: Pixabay

Det er ikke fordi noen nordmenn er kommunister at de kan vær ute en vinternatt i underbukse uten å fryse i hjel. Forskere har funnet at at de som har forfedre som overlevde siste istid i kalde soner, ved hjelp av en heldig mutasjon, har arvet et gen som gjør dem motstandsdyktige mot kulde. 

Ikke som X-men

Endringene som ble etabler under siste istid er genetisk påvist hos veldig mange i Norge. Genet påvirker metabolismen i kroppen, og medfører at man er bedre rustet til å tåle kulde.

Det er i dag bred enighet om at mennesker utvandret fra Afrika for rundt femti tusen år siden. Noen av dem havnet mer eller mindre ufrivillig i strøk der det plutselig herjet voldsomme vinterstormer og ekstrem kulde.

I hundrvis av år døde folk unge, men sakte men sikkert utviklet det seg en gruppe som tålte kulde bedre.De som overlevde istiden ved hjelp av heldige mutasjoner har ført dem videre til dagens populasjon.

Mange

Det nye genet er dokumentert i Norge og hos de aller fleste nordeuropeere, men også hos amerikanske indianere. Genet forekommer hyppig i Sibir og i de kaldeste delene av Asia.

Forskerne mener å kunne dokumentere at gentypen har mange fordeler. VG skriver at i forhold til mange andre så tåler nordmenn kulde godt, men skal man tro forskerne lever nordmenn også lenger, og er mindre disponerte for visse sykdommer.

Foto: Pixabay

Betennelse

Forskerne fant etter hvert likhetstrekk og indikatorer på hvem som var bærere av det nye genet. Blant annet hadde bærerne en spesiell type ørevoks om ikke frøs til is. Forskerne hevder også at folk med disse genene er bedre rustet mot visse sykdommer som Altzheimer og Parkinson. 

Ikke i Afrika

Folk med genene som noen nordmenn feilaktig har døpt viking-genene vil være bedre beskyttet, men det er ingen garanti.

I Norge har nesten åtti prosent av befolkningen dette genet, mend det i ør-Europa bare er tyve prosent. I Afrika er det foreløpig ikke funnet noen med dette genet.

Genererer varme

Det nyoppdagede genet påvirker mitokondriene som bryter ned glukose til kraften som driver muskler og kroppsprosesser. Mitokondriene  genererer varme

En populær oppfatning blant forskerne var tidligere at genetiske endringer siden menneskene vi vandret ut av Afrika enten var tilfeldige eller var der for å fjerne dårlige mutasjoner. Prøvene viser nå at mennesker endrer seg raskere etter forholdene de lever under.

Menneskelig, Kvinne, Paraden, Portrett, Indianere

Foto: Pixabay

Bra gen

Satt på spissen vil en nord-europeeer som spiser det samme som en Afrikaner forbrenne flere kalorier som varme, mens de afrikanske mitokondriene gir mer fettavsetning.

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: