Farlige Afrika

Afrika – hit må du IKKE reise

Afrika har spektakulær natur og er et populært reisemål for nordmenn som søker eventyr og spenning, men noen ganger kan det bli for farlig. Natur og kultur er best uten at man må oppleve den med livet som innsats.

Foto: Pixabay

Afrika kan by på opplevelser som varer livet ut, men hvis man velger feil land kan det bli noen minutter. Afrikas byr på natur og kultur, spennende folkeslag og utsøkte kulinariske opplevelser, men drømmeturen kan bli et mareritt hvis man tråkker over feil grense.

Livsfarlig

Noen av de farligste stedene på kloden befinner seg på det afrikanske kontinent. Dessverre tror mange tilreisende at slike rykter er overdrevet. Det er de ikke. Dersom du blir skadet eller i verste fall drept er det heller ingen som kan hjelpe deg. Til det er områdene for farlige og lovløse. 

Du risikerer at ingen noensinne vil får vite hva som hendte med deg.

Det norske utenriksdepartementet advarer mot steder du bør unngå, men likevel er det mange som forstår at de har dårlige odds dersom noe hender.

4 kategorier

Norske myndigheter klassifiserer problem-landene i fire kategorier.

1 – Ta normale forholdsregler

2 – Vis forsiktighet

3 – Anbefales ikke

4 – Ikke reis

Nesten alle landene norske myndigheter plasserer i kategori 4 befinner seg i Afrika. Samtlige land på listen har høy kriminalitet, terrorisme, sivil uro, kidnappinger og væpnet konflikt.

Den sentralafrikanske republikk

Utenriksdepartementet sier at mange områder i Den sentralafrikanske republikk for tiden kontrolleres av væpnede grupper som regelmessig kidnapper og dreper sivile og turister.

Transport og grensetilgang blir ofte stengt plutselig uten varsel, og den norske regjeringen kan ikke hjelpenorske borgere som trenger evakuering.

Libya

Høy risiko for kidnapping. Terroristene går målrettet mot turiststeder som hoteller, kjøpesentre og transportknutepunkter. 

Tripoli og Surman har daglig terrorangrep. Angrep på offentlige kommunikasjonsmidler er den største trusselen i Libya. Noen flyplasser i landet er permanent  stengt.

Dessverre er Libya et populært turistmål med sine eldgamle kulturelle steder og museer.

Mali

Utenriksdepartementet ber reisende unngå Mali på grunn av voldelig kriminalitet, kidnapping og væpnet ran. Nord og sentral Mali er de verste områdene. 

I likhet med Libya går terrorister målrettet mot  turistområder som hoteller, restauranter og nattklubber.

Norge kan heller ikke her  hjelpe borgere som har havnet i trøbbel, fordi ikkerhetshensyn forbyr statsansatte å gå inn i området.

Somalia

Pirater har lenge vært assosiert med Somalia. Pirater er aktive utenfor Afrikas horn, spesielt i internasjonale farvann. Det norske utenriksdepartementet advarer mot risikoen for kidnapping og drap, inkludert Somaliland og Puntland. 

Forvent bomber og angrep på flyplasser, havner, offentlige bygninger, hoteller og restauranter. 

Angrep fra opprørsgruppen al-Shabab er ofte rettet mot hjelpearbeidere og sivile.

Foto: Pixabay

Sudan

Utlenlandske statsborgere blir ofte arrestert. Forvent veisperringer der du ikke kan stole på noen. Bevæpnede opposisjonsstyrker er aktive langs grensen mellom Tsjad og Sudan.

Sentrale Darfur så vel som sørlige regioner som Blue Nile og South Kordofan har også høy risiko for militant konflikt.

Sør-Sudan

Utenlandske statsborgere er ofte ofre for seksuelle overgrep og voldtekt. Konflikt mellom ulike etniske og politiske grupper pågår i hele Sør-Sudan, og reisende risikerer å bli fanget midt i det hele. 

Nivå 3

Revurder reise på grunn av mye kriminalitet, terrorisme, sivil uro, kidnapping og væpnet konflikt.

Land med en nivå 3-betegnelse inkluderer:

  • Burkina Faso
  • Burundi:
  • Tsjad 
  • Komorene
  • Kongo
  • Guinea-Bissau
  • Mauritania
  • Niger
  • Nigeria

Siste poster

Koronapass

MED KORONAPASS ERSTATTER REGJERINGA FRIHET MED TVANG OG LIKHET MED ULIKHET  Med innføring av koronapass blir det i realiteten innført vaksinetvang i Norge. Dette bryter med Nürnbergkodene, som nettopp var utviklet som et kraftig svar på og forsvar mot de forbrytelsene legemiddelindustrien og staten i nazi-Tyskland gjorde seg skyldige i. Av Pål Steigan  sjefredaktør i steigan.no. Det anbefalesFortsett å lese «Koronapass»

Jesper Enerstvedt på engelsk

Revers Forlag har inngått avtale med Fair Forlag om å oversette tre av forfatteren Jesper Enerstvedts bøker til Engelsk. Foto: Revers Forlag Jesper Siegfried Enerstvedt (født 6. juni 1967 i Tromsø) er en norsk forfatter. Utdannet ved journalisthøyskolen i Oslo. Forfatterens egen hjemmeside finner du her. CIAs dristigste operasjon noensinne, – operasjon «Paper». Les merFortsett å lese «Jesper Enerstvedt på engelsk»

Jordbruk – Vann

Saltvannsdrivhus vekker oppsikt Når saltvannet fordamper bruker anlegget saltlaken som kjølevæske fordi den har lavere koke og frysepunkt enn vann. Nå høster programmet internasjonal anerkjennelse. Saltvann er en underbrukt ressurs, og hvis man kan å benytte den i landbruket har man komemt et stort stykke på vei for å kunne brødfø jordens befolkning selv medFortsett å lese «Jordbruk – Vann»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: